.:Followers That Cheer Up My Blog~~

17 Feb 2012

Entry baju pengantin 2

Hari tu Kirah cakap pasal baju sewa kan?
It means memang baju kita...

Kelebihan yang pertama, is...
It is 100% yours...
So apa corak, apa pattern, kaler nak gelap ke cerah ker...
U boleh pilih sendiri...
Sebab kalau sewa, u cakap putih + merah ang2...
Then dye bagi putih + merah hati, or merah jambu....
So musti ada rasa sedikit ketidakpuasan hati kan??
Once dah siap,, ingat boleh ke cakap tak puas hati..
Ingat butik nak buat baru ker?
Mimpi jer la, hahahhaha~

2nd thing is...
Bajet sendiri, so nak grand ke tak grand ker, ikut tebal poket la...
Kalau sewa di Baling, RM300 sepasang L/P...
Uols mungkin boleh cari dengan harga tu.. atau tambah sikit...
The best part is the baju is all yours...
Edisi budget, contoh, sepasang kain lelaki perempuan, RM180, or mungkin lebih murah...
upah jahit, each, maybe RM80... so total damage, RM340.. and its all yours...
Manik, sila jahit sendir, heheheh, kan dah kata, edisi budget...

Mungkin uols pikir you have to put in another budget untuk aksesori, kan?
Tanjak, sampin, bunga tangan, kasut, tiara...
have no worry, sebab semua tu kan yours...
Kasut and sampin, carilah yang boleh pakai semula after kahwin...
Worth, aite?
Sample yang paling I suka, Kina on hari bertandang!!

PLUS!!
Kalau design korang ok, plus baju korang sng untuk alter, korang bleh sewakan...
kalau korang damage cost dalam 600...
Korang sewakan both L/P RM200-300....
So klau dapat 3 orang sewa,uols leyh cover the whole damage..
Alah kalau 2 orang sewa pon, uols burn RM berpa jer for super awesome ur own baju, aite??
Atau mungkin boleh tolak kat sesetengah butik pengantin...
Tapi kalau nak tolak kat butik pengantin, I've heard that it should be lace...

Kelemahan baju sendiri...
Ok, limited bajet brings out limited design...
U takleh  la nak pulun grand2 ala2 Hatta Dolmat...
Kalau uols nak grand2 sangat, kos nya adalah jauh lebih tinggi daripada kos sewa, sebab mak andam ni, beli kain pon ada rate dye ada reger sendiri... Lebih murah...
Lebih jimat kalau uols ni mmg pandai menjahit macam Intan Norazam...

SO, dah paham kan...
Boleh decide baju nak sewa atau beli...
Kalau baju beli/baju sendiri, niat nak bagi sewa, sile buat unik2 dan grand...
Tapi, kalau nak guna untuk pakai lepas kawin, buat simple dimple pon takper...
Yang penting...
It is worth to have...
Butik Udaimatunnur, baju dye sangat muslimah, cantik!!

Kalau nak tau pasal last post, kelebihan baju sewa, refer sini.. ok?

3 801 terlepas cakap!!:

Alang Atie said...

Salam..Butik Udaimatunnur tu kat mana?ada web?macam cantikkk je~

maisya said...

http://www.facebook.com/pages/udaimatunnur/227441210600295?fref=ts

Si^Gemuk^Chomel Schakeyra-Kyraz said...

@Alang Atie , @maisya bagi FB udaimatunnur.. Memang cantik!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...