.:Followers That Cheer Up My Blog~~

5 Feb 2012

Entry baju pengantin!!

hahahhaha, jangan tertipu...
Bukan Baju kawin Kirah...
Tapi, baju orang lain...
I found that banyak yang tersinggah masuk sebab uols find out for 'baju kahwin' a.k.a 'baju pengantin'.
Boleh rasa tertipu bila tersinggah kat blog sesampah Kirah ni...
So untuk membuatkan uols rasa ok, dan tak tertipoo, I wish to upload, share some pics and knowledge pasal baju kahwin, lah~

Beli atau sewa...
Let me tell you, kenapa kita patut sewa baju pengantin~
Bayaran sewa adalah lebih affordable...
Maksud Kirah, contoh harga di Baling, sewa sepasang L/P RM300 and plus2...
Baju baru, I mean kita design baju baru, tapi material semua butik pengantin punya, kita yang first rasmi baju tu, it would be RM500, di Baling... Includes L/P and aksesori.
And kalau design quite complicated pon, takper, kdg2 ada gak kena tambah sikit, konon2 sebab design yang mahal... Hehehehhe~
Tapi kalau beli, maybe costing kain, around L/P RM300-RM400, upah, L/P lekeh2 pon around RM200
Total up, RM500, itu tak masuk lagi aksesori...
Tunggang terbalik, tak kurang RM600 la...
Yang tak bestnya, bayar banyak, tapi baju sewa jer, kena pulang balik...

Kirah rasa, tu saja dulu... Layan baju2 pengantin yang Kirah rasa super duper lawa...
I'm focusing more on the design...
Asik pic ni jer kan..
Entahla, design dye sangat ok...
Kaler? Choose urs...
Ini amik dari FB Kina, blogger yang I sangat cemburukan dia... Hahahha.. Nope la, I mean I sangat kagum dengan effort dye untuk her wedding~ Baju pengantin pompuan yang satu lagi pon, match dgn tudung...tersangat cantik,~
Ini close up baju bertandang Kina, how I wish simple but truly super awesome!! She have such a good instinct of creativity in wedding~  I think this design ada ala2 baju sarah./elyana that I always dreaming for...

Both I grab from FB Kedai skonline Langkawi... Siyes, nampak moden and awesome~
Ini plak baju Intan Norazam, A bride blogger... She got such a good taste~

BTW? Kenapa pulak kita perlu pilih baju beli instead of sewa?
Next post la plak, kalau tak, takde la citer nak dimerapukan, aite, hahahhaha~~

2 801 terlepas cakap!!:

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

rina sangat suka baju intan norazam. suka suka suka sampai pengsan

schakeyra said...

@Rina Lia (◕‿◕)✿ yup memang super duper cute~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...