.:Followers That Cheer Up My Blog~~

9 Feb 2012

Ikat hati hasben pakai kunci SOLEX~

Saja, nak wat post ala2 orang yang sangat matang~
Even sebenarnya perangai macam budak2 sangat...
Semua nak menang, kata mereka yang mengenali, lalalala~

Lupakan pasal the 'Kirah'
Let me sahre wif the ladies yang bergelar isteri...
Oh, adik2 boleh baca, tapi don;t u ever try to manfaatkan the knowledge to ur boyfriend...
He is not ur halal...
Belum tentu dia jadi suami kamu...
Trust me, saya sudah makan garam dahulu, hehehhehe~~
Perasan tua kejap...

Stop membebel-ing...
Ini dia, rahsia pengikat...
Mengikat hati suami...


Cara 1: Lakukan aktiviti kegemarannya bersama
-Oh, masa bercinta, kau kata memancing itu menenangkan... Bila dah kawin, kau kata membazir masa... Tolong jangan wat cenggitu yer puan2... Hargai minat dye, tak boleh tiap masa pon, jangan kritik, dan bila ada masa join sekaki, dua kaki pon ok... Dengan syarat, minat itu hendaklah minat yang tidak lagha..


Cara 2: “Ikat dan tambat” perut dia
Ambil tali, ikat mati  dan jangan bagi lepas ke mana-mana ye... Hehehhe.... Gurau jer, I mean, masak untuk dye... Tak payahla sampai tahap top chef mahupun Chef Wan, tapi belajar2la masak walau pada asalnya korang ni buta senduk dan kuali... Paling best, kalau kita pandai masak makana peberet dye, kompem, bukan takat ikat, tapi kira tahap dah 'solex' korang punya husband~:-)


Cara 3: Luahkan kata-kata cinta
Kalau dulu bercinta, 'love you', 'miss you', 'muah-muah' semua cukup... Why not sekarang... Halal tau, dapat pahala lagi... Kalau husband tengah keje, msg pon, ok! Nak lagi romantik, pos, terbaik!! Rare but worth!!


Cara 4: Pujuk dengan sepenuh hati anda
Asik kau merajuk, try la pujuk2 jugak~ Pujuk dengan ikhlas... Kalau 'tergaduh' itu, biasala, tapi jangan la kedekut nak pujuk ok... Tak kena bayar pun... Dulu, dye nak kan kau, dye mahulah pujuk, sekarang, kau merajuk lebih2 takut tak cium bau syurga tau~~


Cara 5: Gunakan panggilan manja
Hey, dulu kau panggil, baby, sayang, honey, papa atau bucuk. Sekarang segan2 malu2 plak... Eleh, tak dosa pun kalau panggil camtu.. Kecuali kalau dulu belum kawin, mmg dosa... Tapi jangan gedik panggil dalam mall kuat2 plak, mahu laki kau lari menyorok... Lalalala~~


Cara 6: Ringan-ringankan tangan untuk mengurut dia
Oh, tak perlu explain... Semua pon tahu... Boleh gilir2... Kalau suami penat, isteri urutkan, kalau isteri penat, suami pun boleh urut.. aite? ;-)



Islamic style? Ada jugak~
1. Amalkan surah Yusuff, ayat 4 sebanyak 3 kali selepas setiap kali solat. Boleh juga dibaca semasa suami tidur dan hembuskan pada ubun-ubun kepalanya dengan niat kasih sayang akan kekal dalam hatinya untuk kita.

2. Dengan mengamalkan membaca surah Yusoff, ayat 4, dan disambung dengan surah Thaha, ayat 39, bila di hadapan suami atau pasangan. Memadai dengan membaca di dalam hati. Kedua-dua ayat ini juga elok diamalkan 3 kali selepas setiap solat agar dikasihi oleh orang ramai. 



Verangan mau photoshoot sama incik hasben cenggini, tapi mimik muka mmg hancurla kalau dah nama tak cun ngeh3x... 

P/S: Haha, Jangan salah paham ok? Just nak share info!! Sesapa yang belum kawin, sibuk2 nak apply kat boypren, sile tanggung dosa sendiri, okies?

5 801 terlepas cakap!!:

S.n.Fariza said...

:) Terima kasih.
comel info di atas. hehehe

UyaRayza said...

nice tips hehehe..malam nie jugak try yg surah yusuff tue..baru 4 hari kawen..hati berbunga2 lg nie hehehe

nurul harnani said...

i like.. terbaikk.. ikat peyot die even die da buncit. kehkeh

schakeyra said...

@S.n.Fariza hehehe, comel ke, cuma nak share info...

@UyaRayza sile...sile amalkan, mende baik kan...

@nurul harnani buncit itu tanda bahagia hahahahha~~

Cik Shiqa said...

nice info.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...