.:Followers That Cheer Up My Blog~~

12 Sep 2011

Tolong pilih baju pengantin untuk saya!!

I hate colours issue damn much!!
Sebab apa...
Sebab memilih warna adalah perkara yang sukar untuk dilakukan...
Benda remeh tapi so penting to be concern about...
Contohnya dalam situasi macam, nak beli kereta, cat dinding rumah, warna eye-shadow...
Aiyooo... Kalau tak tanya semua tu, kereta tetap boleh jalan, rumah tetap boleh duduk, mata tetap boleh blinking2...
So? Apa yang kecoh sangat pasal warna!!
Hahaha, we will see, kenapa colours itu kecoh!!

Before that, I'll tell you, everytime, asal orang tanya kaler feveret, aku selamba jer jawab HITAM!!
dan,
warna PELANGI...
Dua warna yang contrast!!
Weird aite??
Actually, for me, those colours representing my own life...
Hitam is the colour of the outsider, while kaler pelangi is the insider...
Senang citer, lebih kurang macam luar rock, hati teddy bear, hahahaha!!

So, apa yang pening2 dengan kaler ni?
Ekceli, kalau korang jadi Kirah, mestila pening...
Sebab...
Sebab....
Its all about my wedding outfit...
Its all about the theme,the colour theme~
If I choose hitam, mak kompem bebel, becoz org yang lebih senior macam mak Kirah, dan makcik2 Kirah ni, tak nampak hitam as a colour... They think that it was buruk, so I have no choice~
Mak Kirah pulak, sedalam, dalamnya, memang anti sikit dengan warna hitam, while Kirah is one of the biggest kipas-susah-mati or known as die-hard-fan of kaler hitam...
Hurm....

Ok, second colour, pelangi!!
Huk!!
Tersedak, hahahahah~~
Ni nak wat baju pengantin ker, nak join Deepavali ni??
Hahahah, ker nak join badut?

Jadi,korang musti jelas dan terang kan about its hard untuk decide colours yang agak out of my life...

So, pikir, punya pikir, I came out with two ideas...
I do like this 2 colours for my wedding day...
1. green... Tak Kesah, what kind of green... Janji green!
2. dark purple...

Why?

First, its all about Green...

Ekceli, kaler hijau tak pernah jadi apa2 warna dalam hidup Kirah... Kirah tak pernah rasanya untuk menunding kepada baju berwarna hijau sebagai pilihan Kirah..... Mak Kirah yang minat bebenor dengan kaler hijau... However, few friends said that, Kirah look good in hijau... Bukan sorang, tapi 2-3orang yang agak rapat dengan Kirah... For me? Entahlah... I just perasan bout this kaler, since dorang kata, it makes me looks better and seems lebih berseri...
Hijau baju Elyana ni,unik kan?
Hijau ni pun cantik... Abaikan combination dengan pink tu... Pengantin ni, kiut dan cerah, so sangat chumel with this colour...  Eh, tudung dye pun cantik, kan??
Secondly, dark pepel...
Kaler ni nampak mewah dan eksklusif...
Kirah suka, starting fall in love masa tengok baju kezen Kirah...
Kezen Kirah
Ini plak, orang lain... Badan dye agak chubby, and design dye lebih sesuai untuk orang yang kurus Tapi...:
Awesome!!!
Tipu ar!! Cantik gilllerr!! Plusizer pon, super gojes!! Design ni, match ngan kaler, sesuai untuk dye!!!
 Yang paling penting, kaler ni lebih sesuai menyembunyikan lemak2 terlipat compare dengan warna hijau...

So, aper fikiran korang?

Kirah jumpa baju kaler hitam, macam cantik jer~~~
Tapi, combination kaler cenggini pon suker gak~~


So, agak2 korang, kaler apa yer untuk my big day... Since my Nikah will be totally off-white~

6 801 terlepas cakap!!:

MiYOKO SuKi said...

itam pun cntik..bole combine ngan apa2 caler...

silver-black, or gold-black or purple-black (my sis pakai kaler niii)

dan utk majlis i nnti, i takmo pk byk2 i nk pakai putih je....heheheh...

schakeyra said...

yup, hitam suka.... tapi kan... org tua kirah n org tua beliau tak minat... kirah ingat nak amik pepel tu la~~

ika said...

hai.. terjumpa blog ni time google baju pengantin pepel. eh, u jadi ke amik pepel tu? cantekkkk...

schakeyra said...

ika: kompem, pepel tu, heheheh~~ Why???

siti ika said...

sebab.. i pun nnti pakai dark pepel jugak... tp belum decide nak wat decide cm ne.. kat tempat i baju+make up RM500 je... then, kalau kita suruh dia design baju baru ikut yang kite nak, dia akan tambah RM100 je..

schakeyra said...

siti ika: I tanya ritu, kat Johor, without mekap, baju baru 300, n ada satu tempat, 400... Murah kot dari tempat I kat Baling.. Nanti apdet la, gtau, apa cerita baju u, nak share info~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...