.:Followers That Cheer Up My Blog~~

8 Sep 2011

Raya yang paling tidak beraya...

About few weeks gak tak updet...
Sekarang, tak dapat apdet sekerap mungkin, since bil "beruk" lum setel, sebab balik kampung langsung lupa...
Ni, pinjam osmet, si mama Arm punya berukben...
Tambah2 sibuk, sebab sekolah, ada pelawat nak datang
Plus lagi.. Assignment member yang diupah untuk disetelkan...Konon nak cari income padahal cari penyakit ko Kirah~~
Semua orang updet pasal raya, but I'm not interested...
Orang lain semua happy2, we all nak kata happy, tak adala sangat...
Tokwan (lelaki) Kirah, kiranya atuk sebelah mak Kirah, meninggal  3hari sebelum raya...
So, memang raya ni di sambut dengan kadar yang paling minimum...
Moga, Allah tempatkan dia bersama dengan orang-orang yang beriman...

Okay, jangan ditangisi pemergiannya...
Doakan dia terpelihara selalu~~

Back to the B2B mode...
So, kalau ada yang rasa annoying,
Kirah tak paksa uols untuk baca....

Seriusly, I'm counting the days untuk hari itu...
Tapi, persiapan yang Kirah dah buat, cuma, hantaran... itupun encik tunang dapat 5, Kirah baru 3...
yang lain2...
Urm....
Masih verangan~~
tah bila la nak cukup~~

InsyaAllah, 4 November 2011 adalah tarikhnya...
Kenduri, akan diadakan pada 1 Disember 2011...
Kenapa 4 November?
Sebab, kalau tidak nak buat sehari sebelum kenduri, means 30 November, tapi keluarga Encik Tunang tak setuju, sebab bulan Muharam.. I have no idea kenapa...
Tapi kita hormatla kehendak orang yang lebih senior...
1 Disember 2011 pulak, bersamaan hari Khamis, so, kenapa Khamis, kan orang selalu buat weekend...
Ekceli, Abah Kirah tu, jenis, kalau kenduri orang, selagi mana boleh hadir, musti dia nak pergi punya...
Dia adalah orang yang sangat menjaga nilai2 kemasyarakatan... Bukan cam anak dye ni, pergi kenduri, puas kena paksa...
Yerla... tambah lagi, nanti, orang pon takderla terkejar2 nak pergi 2-3kenduri...
Hari kenduri Kirah tu, maybe tak ada orang pun nak buat kenduri, hehehe~~
Jadi, berusaha siapkan semua!!
That's all lah, for a moment...
Panjang sangat merepek pon, annoying...aite...

First time ever, nak teaser-ing~~

6 801 terlepas cakap!!:

MiYOKO SuKi said...

Al-fatihah utk tok wan u....

waaa....samala kite...tak beraya sgt punnn...maklumlah dok jauh niii....

date kawen da dekat tuuu...patutla meroyan nk kawen kann...hehehe...
bestnyeeee..sure excited kannn....

*pssttt...setem dr US tak pos lagi...maybe, i pos hujung mggu ni ye....stay tune**

kaklong said...

kyra...kak long tumpang lalu yea...;)

Hunny Kitty said...

heheheheheheheh......dapat banyangkan segala memek muka yg ada~

imHepPie said...

tringat ayt abah...

"hampa x pi kenduri org besok2 hampa kawen xdak org nak mai kot..."

haha~

aisah hanafi said...

nak tolong nak tolong..jadi mentara

schakeyra said...

miyoko: yup, alfatihah untuknya... setem tu takper, I leyh tunggu~~

kaklong: sila2...

hunnykitty: yup, memang sebijik wat muka camtu~~

mimie: ai jawabla, then jimatla, takyah wat kenduri, hahahahah~~

ecah: hahahaha... alu up sketla... tolong basuh pinggan~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...