.:Followers That Cheer Up My Blog~~

23 Sep 2011

La tahzan - Jangan bersedih, Allah bersama kita...


Last time I kept story-ing bout my late tokwan...
Korang baca pon bosan aite but honestly, bukan nak tarik simpati, Kirah feel sad, sebab ini kali pertama Kirah kehilangan...
Even Kirah bukanlah close gegiler dengan tokwan..
Ok, semua cerita tu redundant, it's not the point...

By the way, apa yang Kirah nak taip is inspired by two real stories yang Kirah dengar sendiri...

Tadi, masa berkursus, I found a friend, yang dah kehilangan her mom masa dye nak ambil SPM... 
I adore her, how strong she is... 
Kalau budak kecil, mungkin tak rasa sangat.. 
Ini dah kenal, tahu dan dapat meluakan perasaan...
Dekat-dekat nak ambil SPM pulak....
Tabahnya, dia kini seorang guru...


And I've read about the famous blogger,Yuyu.
Helost his dad at 10 years old... 
She said that she never know how a father treats her daughter.
So touching...
She said that, semua tanggungjawab ayah dah ditanggung oleh emak, datuk and etc.
I just can't imagine~

Kirah realize yang Kirah bukan anak yang baik sangat, tapi sangat degil.
Kirah tak dapat bayangkan, life without a mom...
Sebab peranan mak dalam hidup Kirah, sangat besar...
Sampai sekarang, mak yang masak, mak yang jahitkan baju Kirah, dan mak juga banyak bantu keluarga dalam kewangan.

Dan abah....
Abah selalau jadi kawan Kirah....
Tempat kirah mengadu, dan bergaduh...
Tak dapat Kirah bayangkan bila hari nikah, bukan abah yang mewalikan Kirah...

Abah dan mak, tak macam orang lain, manjakan anak-anak dengan penuh kasih sayang.
Sampaikan masa sekolah dulu, Kirah lebih takutkan mak dan abah, lebih dari hormat...
Diorang tak pernah tunjuk kasih sayang secara terus...
Tapi, kami tahu, mak abah sayangkan kami...

Kalau Kirah rasa selesa dengan mak dan abah yang masih ada sisi...
Sekarang, Kirah rasa betul-betul bersyukur...
Mak, abah, saat ini, walaupun hampir kepada perkahwinan....
Kirah masih perlukan abah dan mak 500%
Because there is no one could be just like both of you!!

Tapi, Kirah perlu belajar... semuanya milik Allah...


Last time I kept story-ing bout my late tokwan...
Korang baca pon bosan aite but honestly, bukan nak tarik simpati, Kirah feel sad, sebab ini kali pertama Kirah kehilangan...
Even Kirah bukanlah close gegiler dengan tokwan..
Ok, semua cerita tu redundant, it's not the point...

By the way, apa yang Kirah nak taip is inspired by two real stories yang Kirah dengar sendiri...

Tadi, masa berkursus, I found a friend, yang dah kehilangan her mom masa dye nak ambil SPM... 
I adore her, how strong she is... 
Kalau budak kecil, mungkin tak rasa sangat.. 
Ini dah kenal, tahu dan dapat meluakan perasaan...
Dekat-dekat nak ambil SPM pulak....
Tabahnya, dia kini seorang guru...


And I've read about the famous blogger,Yuyu.
Helost his dad at 10 years old... 
She said that she never know how a father treats her daughter.
So touching...
She said that, semua tanggungjawab ayah dah ditanggung oleh emak, datuk and etc.
I just can't imagine~

Kirah realize yang Kirah bukan anak yang baik sangat, tapi sangat degil.
Kirah tak dapat bayangkan, life without a mom...
Sebab peranan mak dalam hidup Kirah, sangat besar...
Sampai sekarang, mak yang masak, mak yang jahitkan baju Kirah, dan mak juga banyak bantu keluarga dalam kewangan.

Dan abah....
Abah selalau jadi kawan Kirah....
Tempat kirah mengadu, dan bergaduh...
Tak dapat Kirah bayangkan bila hari nikah, bukan abah yang mewalikan Kirah...

Abah dan mak, tak macam orang lain, manjakan anak-anak dengan penuh kasih sayang.
Sampaikan masa sekolah dulu, Kirah lebih takutkan mak dan abah, lebih dari hormat...
Diorang tak pernah tunjuk kasih sayang secara terus...
Tapi, kami tahu, mak abah sayangkan kami...

Kalau Kirah rasa selesa dengan mak dan abah yang masih ada sisi...
Sekarang, Kirah rasa betul-betul bersyukur...
Mak, abah, saat ini, walaupun hampir kepada perkahwinan....
Kirah masih perlukan abah dan mak 500%
Because there is no one could be just like both of you!!

Tapi, Kirah perlu belajar... semuanya milik Allah...


3 801 terlepas cakap!!:

MiYOKO SuKi said...

ye, dulu baca buku la tahzan ni lepas putus tunang...:(

*takde kaitan kann*

*kena sentiasa bersyukur dan hargai org2 yg ada di sekeliling kite selagi hayat dikandung badan....

Fariza said...

T_T fariza pun sedih. bygkan jika tiada ibubapa kita skrg. semoga Allah merahmati dia. Amin

schakeyra said...

Miyoko: penah putus tunang... Urgh, sedihnya.... Ada kaitan, takper kuatkan hati...

Fariza: yup, I just cant imagine~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...