.:Followers That Cheer Up My Blog~~

23 Sep 2011

Baju kahwin mahal dan murah!!!

Asalnya, untuk majlis bersanding, nak ambil kat Baling ja...
Tapi kesuntukan masa.
Dan, unbelievable, satu bridal caj sampai almost 1K untuk sewa baju baru, walhal another bridal caj plus minus RM500.
Dan, di Baling, Kedah, ok, bukannya Kuala Lumpur...
Seriusly, duduk bekerja di Johor, dengan masa di Baling yang suntuk, memang tak sempat nak pergi another bridal in Baling.
Nak balik Baling, agai and again, utara-selatan tu!!
So gamble jer kat, try my luck di Johor...

Sebelum ke mana2 bridal kat Johor, I ada fikir nak beli kain sendiri.
Kos tempah jahit anggaran dalam 250-300.
It will cost me, dalam 200 for kain, and 250-300 for tailor and beadings...
Total 500!!
Itu baru perempuan, tambah lelaki, at least 100 for kain, 80 for tailoring plus sewa tanjak and sampin and few accesories, total up will cost me around 800 jugak la....
So, tak murah sangat, tapi still worth dari sewa 1000 tak dapat apa...
But seriously susah n leceh sebab nak cari kain...

However...
Kirah rasa kalau dapat dalam 400-600, Kirah nak ambil bridal jer.
So shock, tadi pergi satu bridal, she she said that she will to realize my attire...
Bridal tu cost me around RM3++ baju sewa, BARU, both bride and groom includes accessories!!
Jimat giler!!
Tapi, takderla berangan yang tahap designer punya, hehehe~
Tanak berangan banyak, sebab bimbang jugak, baju tak menjadi seperti yang diharap...
Berserah, I'm praying~ InsyaAllah~

Cantik kan? Tapi biru kurang sesuai, kulit Kirah nampak kusam dengan biru ni...
Maybe, wish for something like this... InsyaAllah...

Takut sangat tak menjadi, kalau tak jadi, kena sediakan Plan B siap2.... kan?? Sapa punya tuan rumah pic di atas... mintak halal yer... tatau link.. Yang tau, thephotolicious.com jer...

10 801 terlepas cakap!!:

MiYOKO SuKi said...

kt baling pun mahal ke ek...baju dia dah setaraf ngan KL kott...

tp, nk letak harga pun, ikut la tmpt kann..hmmm

cik_azie said...

semoga semuanya dipermudahkan. AMIN :-)

anaztasias nora aira said...

mencari baju ni memang kena pandai survey !! kalo tak riban2 melayang dear :)

schakeyra said...

Miyoko: tahla, maybe sebab dye dikira macam designer jugak....

cik-azie: insyaAllah, terima kasih...

Nora: yup, mak Kirah suruh tempah, tapi Kirah pilih sewa jer...

Renee Meow said...

wahhh murah nyerrr..!! :)

schakeyra said...

renee, murah, tapi tailor biasa2 jer, heheheh

choclairissa @ intan said...

dear..maybe mahal sbb material or design die unik kot..kadang2 kaler tu jarang jumpe ke..tapi kalo mahal jgk padahal biase2 je..baik xyah kan? good luck dear :)

imHepPie said...

alhamdulillah...last2 dpt jgk kan...haha doa2 sama mcm yg nak tu

Meey@ said...

hi kirah!pakej pengantin kat mn2 butik pun skrg ni makin naik.kena byk survey lg dan amik kira juga details dlm pakej tu..it's good klu dpt DIY to reduce the cost kan?so, gud luck dear!!=) follow u kirah!

schakeyra said...

choclairissa @ intan: tatau nak cakap, sebab baling, bukan grand sangat pun untuk harga grand2... hehehhe

imHepPie: bertukar sudah!!!

Meey@: semua pon naik harga, huhuhu... jom bukak butik ler, kaya sikit... BTW, TQ~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...