.:Followers That Cheer Up My Blog~~

23 Aug 2011

Meroyan nak kawin!!

Saat ni tengah buat SAPS
atau dikenali oleh bukan guru sebagai Sistem Analisis Peperiksaan Sekolah
Serius sibuk...
Buat di hadapan kelas sambil mengushar anak2 murid menjawab soalan...
Bulatkan mata sambil wat muka super serius!!
Habit ini serius tak cool!
Jadi dont u ever to try this at home... I mean, at school!!

Dah, kalau tengah buat SAPS, apa kes berbelog bagai?
Just imagine, bukak 10blog itu lebih laju dari melogin kan diri kedalam sistem SAPS...
Mana tahan der, rasa mau geget jer ini laptop!!
Alamak, puasa, kang terbatal pulak kalau men geget2~~

Siyes!
Ok, back to the topic, after dah jauh melalut...

Itulah Kirah!
For those yang tak kenal!!
Galak, gedik, gatal sangat nak kawin...
Umor baru 25tahun...
Erk, 25 tahun? Gulp!! Means, dah 10 tahun aku tinggalkan tingkatan 3, sungguh lama!!
Dah dewasa rupanya aku!!
(Kenapa sebut tingkatan 3, bukan tingkatan 5? Sebab bile sebut 10 tahun, lebih cool dari sebut 8 tahun yang lalu~~ Awesome bunyinya, hehehe~~)

Siyesly, Kirah dikatakan, or maybe I love to declare as dituduh oleh seseorang sebagai meroyan nak kawen..
Fine, kat FB, urm tak kot... Just maybe seems so gedik in my own blog...
Ok, ulang taip: gedik in my own blog...
GEDIK!!
Siyesly, Kirah takde pon expose, on my FB wall, either rindu ker, mau dating ker, or else yang berjiwang2 on my FB...
Why? coz it is sooo public...
Segan... Either you want it, or not, it usually will updated to others newsfeed...
Semua orang leyh baca my recent status... So, memang tak best!!

So, kalau ada yang kata, ur blog jugak public, why publish?
Tak segan ker? Kenapa tak make it private so takder orang nak kutuk kau...
Hello, my blog is a link okay?
A link on my FB..
You have to click to be there...
If u dont like it, just ignore it.. Dont u ever try to click on it...
Sebab u akan rasa mual, because of this shitty blog...
Aite?
Tak siapa paksa untuk klik, ok?

And for ur information, if my blog seems so gedik..
Yes, it is because I'm gediks..
gediks with my friends who wanna know bout me thru my blog...
I do gediks with them all..
There are my girlfriends~
bukan dengan mana2 lelaki outhere...
or you!!
I'm not that type k..
Lelaki, for me, kalau nak berbual ker apa, jarang sangat respond dengan lemah lembut...
LEMAH LEMBUT
Sebab apa, coz Kirah tak suka seems geli2 depan lelaki...
Kirah, jenis, lemah lembut not for man...

Oklah, its not a post that I wanna 'kutuk' u..
it is an explanation...
The reason after I had been published as so meroyan nak kawen..
You choose to say that publicly, thanx for that...
Yes, I'm sentap with that word..
I admit it!!
Why?
Sebab I'm running, I'm chasing sesuatu yang Allah dah tetapkan...
sesuatu yang aku tak terfikir...
Aku dalam jalan mengejar sesuatu yang halal...
Dengan cara yang baik... InsyaAllah

That's all...
Maybe you could said, bajet sangat...
English pon hampeh...
Ok, takper...
Hidup kamu jauh lebih bagus dari Kirah...

Alhamdulillah~
Kamu memang insan terpilih untuk berbahagia dengan nikmat yang melimpah ruah~

9 801 terlepas cakap!!:

farah fadhil said...

for me,org mcm ni jeles je sbenarnye.
klu tak,tak kan la diorg ade effort nak check info kt fb then click link blog,then bace kan.
loser! :D

tqahmisdar said...

katun tu tjoget2, comel..hehe

nYomeL said...

rase nak bagi komen lak.
kirah.. yes, u are gedik with all of us. but we love to hear all that!! dahla, pedulikan je org2 yg suke nak ckp entah ape2.. mcm la pakai duit die kann..?? drpd die duk kutuk org meroyan nak kawen, lebih baik die doakan kirah. ade jugak dapat pahala. btul tak? lagipun, u bukan buat something yang x elok pun.. ;)

Cik Puan Lara said...

abaikn je org spt tu.ckp kt die,xsuke,xpyh bc..

schakeyra said...

farah fadhil: tu la kan... tah2 dye admire Kirah, hahahaha mode perasan lak Kirah...

tqahmisdar: icon tu kirah suke guna masa awal2 berbelog dulu... tetibe jumpa balik.. hehehehe

nYomel: i gedik ngan uols jer... biola dye, 1 tak suke, ada lagi 10 yang sukakan kirah kan.. By the way, baru 4 vs 1.. hehehe, kena cari lagi 6...

Cik Puan Lara: sebab dye suka kot, hahahahah~~

MiYOKO SuKi said...

i pun suke gedik2 n merepek kt blog je...kt FB rasa sgt2 public...that's y, aritu time blog down, rasa sgt2 tak keruan...mmg tak leh idup tanpa blog niii....hehe


eh....cptla kasi address kalo nk setem...setem da ada... =p

schakeyra said...

miyoko: hahahha, aah, you punye blog i terpaksa remove... satgi i put on balik... jeles nengok orang gi jalan2 kat obersea~~ siyes... nak bg setem... yeaaay

imHepPie said...

gedik!!!!haha~

schakeyra said...

jeles~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...