.:Followers That Cheer Up My Blog~~

16 Sep 2011

3B : Baju, bertangguh, dan berharap...

Nikah, lagi 49 hari.... Kalau kenduri kahwin, tambah lagi lebih kurang 26 atau 27 hari... Damn, suntuk giler!!!
The best thing is!!: Kirah susah nak cari saiz baju, perlu tempah baru!!
Dan, Kirah masih belum tempah~~
Owh my!! My!!
Sempat ker...

For the first time, let me share wif yer...
Untuk baju nikah, simple jer...
Baju kurung moden...
Akan disetelkan segera...
Atau, I have to wear baju hari-hari kerja for that day!!
Ugh...
Stress....

Ni semua, contoh2 baju big day Kirah, but for sure, takkan jadi 100% macam ni...
I'm dreaming, heheheh~~

Nak baju nikah, baju kurung moden jer, but macam the rest B2B, memang heart habis dengan kain beralun tu....

Heart sama kaler and design dye jugak, so simple, but so chantek~ Maybe, kalau ada rezeki, nak macam ni untuk majlis resepsi!!

Yang ni memang awesome... tapi nak design ni just make simple-dimple jer...  Nak  tempah untuk majlis bertandang~
I'm waiting untuk tunggakan gaji...
Tataula, leyh dapat by the end of this month ker tak...
Kerani cakap masuk hujung bulan 9...
So kalau tak masuk, mati jugakla...

Hahaha... ini mode berangan, tataula, bile nak direalisasikan, since masa agak suntuk!! Wish me luck!!

6 801 terlepas cakap!!:

MiYOKO SuKi said...

first bj tu ada gak dlm my list..suka ngan kain yg beralun2 tuu..sgt2 gojes kann....

cpt2 kawen..nk tgk bj lawa u tuu.. :)

schakeyra said...

miyoko: yup, kalau search kain beralun, that pic come first... simple but chantek aite...

cepat kawin? hehehehe insyaAllah~~

Liza Razak said...

kalau dah suntuk sgt boleh cr baju siap.nikah dulu..saya beli baju siap je.murah dan tak pening :)

schakeyra said...

Liza Razak: hahahha memang dah suntuk tapi berserah jerla, sbb i trust my tailor sooo much~

Renee Meow said...

serious chantek...!! yg 1st sabsabby punye mmg smpai skang inspiration i.. and 2nd pic tu u dpt kat mane eh dear? colour dia chantek la..design dress pun chantek..share pls? :)

schakeyra said...

Yang first tu, macam diminati oleh semua BBF, kan???

Yang 2nd tu, I dah mintak izin dari tuan dye, nanti i review kan~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...