.:Followers That Cheer Up My Blog~~

22 Aug 2011

Meratah AISKRIM di bulan puasa!!

Tahu tak ais-krim tu nikmat?
Saper plak cakap ni?
Suke-suke jer cakap aiskrim tu nikmat...
Sebab tu ada pepatah moden berbunyi...
HIDUP ITU IBARAT AISKRIM, NIKMATI IA SEBELUM CAIR!!

Tak caya?
Ok, Kalau korang tengah puasa, korang pergi tengok tutti-fruitti...
One type of eskem yang fofular....
Aper korang rasa...
Bonus mark lagi, kalau hari puasa yang panas kan?
Pergh... terbaikla~~
Rasa taknak amik mangkuk, terus nganga bawah mesin frozen-yoghurt tu!!
Okay, ni bukan tutti fruitti yer...
Ni citer pasal aiskrim...
Bring the aiskrim in front of your house...
Bring the aiskrim into ur carnival...
Bring the aiskrim to your celebration~

Ok, selalu orang marah kan kalau makan ais-krim...
Maunya tak marah, kalau makan banyak kemain...
Der, makan aper pon, selain aiskrim, even nasik pon kalau makan banyak, tak baik kan?

Satu yang bagus pasal ais-krim, especially, aiskrim yang superb dan mahal, ingredient utamanya adalah susu...
Susu adalah sumber kalsium yang tinggi, aite?
So, you all pernah dengar kawan uols yang tak minum susu?
Banyak kan?
Skang, cube korang tanya, ada tak kawan uols yang tak makan ais-krim....
Teeet!! Kalau ada pon, sikit sangat lah... and very rarely found tak...
So kalau tak minum susu, makanlah ais-krim untuk perolehan kalsium...
Tapi, kalau makan banyak, kalau uols jadi sweet sebab ada kencing manis, itu sendiri jawabla...

Ok, ni tentang satu business baik...
Bukan ajak uols berbisnes...
Tapi nak citer satu bisnes ni...
Yang akan menjadi satu fenomena baru~
new business on town..
Based on dorang punya blog, tak ada sebab untuk uols avoid dorang, bcoz:
  • Instead of candy buffet, this one would be lain dari yang lain... Kiut aper ada lori eskem~~
  • Kosnya: rm1 untuk 1 kon ice cream plus ada desert lagi utk pengantin
  • Ada jugak sediakan chocolate fountain untuk anda... Yummy, coklat kan bestfren eskem~
  • Tetamu dalam majlis kahwin biasanya lepas makan akan balik. Bukankah kita sebagai pengantin nak tetamu2 meraikan kita, bukan sekadar untuk makan dan balik. Tapi mampu ker, dari mula datang, sampai balik, pengantin nak layan tetamu? Ini penyelesaiannya. Oleh kerana mesin ice cream kami hanya mampu mengepam 50 kon ice cream dalam satu2 masa. Maka ini akan melambatkan tetamu untuk pulang selepas makan sebab dorang kena tunggu nak dapatkan ice cream yang seterusnya. Kan nampak meriah bila ramai tetamu???  Faham tak? Kalau yg single ok je nak tunggu jumpa pengantin... Tapi yang bawa family kalau siap ada kanak2, kalau tunggu pengantin saja, anak2 mula la bosan, nak balik cepat...Tapi berani ker dorang nak balik cepat selagi x dapat ice cream??? Wahahah~

So, tak caye ker eskem tu best? Tak caye kalau, tengok sini:





Apa masalah kat sini??
Der, u tengokla...
Incik pengantin ni...
Mule2 makan versi kontrol2...
Kire dah dapat eskem untuk hidangan pengantin, kan...
Then, agaknya tak pueh hati kot, sebab tak cukup...
Ada satu lagi shot... Sye tengah makan esekm..
Means that dye makan 2 x, kan??
kompem  sedap nih!!

So, kalau ada yang minat...
Bolehla cari kontek kat sini:
email : honey.soft3942@yahoo.com
Phone No. : 012-987 8810

Berdasarkan page dorang, servis dorang merangkumi seluruh semenanjung Malaysia...
Dengan harga yang berbaloi2...
Untuk harga tempahan, sila check kat sini: promosi 2011

Ok, itu jer maklumat yang boleh saya sampaikan....

Saya, yang benar, diupah untuk menjadi penskodeng...
Encik Kon Aiskrim
Diupah oleh, Schakeyra Kamaludin!!
Tujuan: perolehan maklumat untuk kontest terkini dari Honey Soft Ice-cream

3 801 terlepas cakap!!:

Renee Meow said...

dear ni entry contest kan?? sorry ter-confuse.. anyways gudluck..!! :D

Honey Soft Ice Cream said...

terima kasih sbb schakeyra sudi join contest yang x seberapa ni. actually, gambar yang scha suka sama ngan gambar yang akak suka. rajin sungguh scha selongkar fb,blog kami. banyak masa di perlukan untuk selongkar nie. papepun. terima kasih sekali lagi.

schakeyra said...

renee: aah, ker i kena letak tajuk yang sepatutnya??

honey soft ice cream: heheheh.. ur biz is unik, best godek2... thanx for the contest~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...