.:Followers That Cheer Up My Blog~~

29 Jun 2011

Updet cecepat, tajuk panjang berjela: Curi masa, masak cekelat sambil apdet belog, lalu bermimpikan sebijik polaroid

Nak update cepat2 sebab dah curi masa membuat Lesson plan... tertunggak sudah 2 hari!! Oh, sangat tak baik kau, Kirah!!

Hari ni cipta sejarah, nak belajo wat ceklat, konon2la.. bukak buku, nak try resepi inti coklat... sekali takder mixer as the buku wish da... hahaha pakai tangan jerla... dye mintak gula halus, Kirah bantai gula standard, so hasilnya sepatutnya nampak menyelerakan, langsung jadi cam tak tahu nak kata apa... Rasa rangupnya kekacang bersama coklat putih bertukar dengan penambahan rasa rangup gula!! Damn!! Langsung terus masuk peti ais, dengan harapan bila ada mixer, boleyh wat ganache versi hantamsajala nanti bila ada mixer.... Tapi tah bile la nak dapat mixer...
Sepatutnya moshi macam ni....
Tapi jadinya gini.. sedikit gelap sebab pandai2 tambah milk coklat sbb nak cover rasa butter yang kuat... Damn, tetap tak sedap!!!
Tak berputus asa, aktiviti diteruskan jugak... Alhamdulillah, ada rupa walaupun rasa sangat milky... So soon, no white choc byk2.. mual, muak, muaks!! Eh, muaks, tak termasuk senarai!! See agak kiut jugak hehehe...

CLOSE UP, hehehehhe~~
Pastu, skarang gile meniaga... Apa kirah jual? Macam2... Start dari tudungm sampai la baju budak2... Kirah minat sbnrnya bisnes online ni... So ni kire "bertidak-liarkan" diri dengan biz online la... I mean berjinak2 la... heheh dasar cikgu BM, banyak jer kosa kata dye nak tukar... So sapa yang berminat, sila usha2 page Kirah... kirah dealer tunggal untuk Mya Arissa punye brand... Mya Arissa ni, branding by my fren.. trust me, Mya Arissa produce barang2 yang sangat rare dan eksklusif...

Satin from MYA ARISSA... sangat unik... usha kat sini: SATIN HANA TAJIMA

Inner neck, awning tanpa pengeras tapi tak melekap kat dahi. Klik sini: INNER NECK

Tudung dulam crown... Sweet n rare. Klik sini: tudung bawal MYA ARISSA

Kebaya/Kurung Budak saiz 1.2 dan 3 klik sini: BAJU BUDAK



Last but not list... I'm into two contest... Firstly, yang bergambo ni, tak harap sgt nak menang sebab biasa2 sgt jer diri Kirah ni...
Kalau sudi, sila LIKE kat SINI: wedding contest.. Tarikh tutup 30JUN2011

Tapi yang dapat polaroid tu wajib2 la nak sebab sangat rare, worth to have as a gift but not as a thing to buy! Ok, just say, my pic is so biasa, hahahaha..
http://www.ashrafjalil.com/2011/05/sunshine-smile-contest-starts-now.html
Try la senyum gitu, bila u all wat pasport.. ada bran... Heheheh mesti la uols pon brani cam Kirah kan!! terbaik...

P/S: nak kawin cadar polka dot warna warni, untuk bilik pengantin, tak ok ker... sebab mak marah hehehe~~

2 801 terlepas cakap!!:

imHepPie said...

diet xbley mkn cekelat da wuuuuu

schakeyra said...

hahahha, tak sabar nak start~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...