.:Followers That Cheer Up My Blog~~

12 Jun 2011

SUNSHINE SMILE CONTEST: Alhamdulillah... Belum dapat pun dah alhamdulillah.. Berangan hehehehe~~

INTRODUCTION
Tengah blog-jogging and blog-exercising, tetibe jumpa kisah misteri ni kat belog yuyu. So terus laju buka link blog pokcik ensem ni tentang penghadiahan sebijik polaroid!! Bukan pokcik pon, rasanya lebih kepada adik... Whatever pon, best gileeeerrr hadiah dye, sapa nak kasi beb... Mahal tu... RM600!!  Kalau dapat RM60 pun dah banyak, ni RM600.. Huhuhu calm down....
Slurp... menitik air hidung~~
Ok niat nak masuk kontes ni, tapi cam takder gambar best jer untuk submit... Yerla, semua orang letak gambar cun, Kirah muke tak cun, leyh jalan ker? Selalu kalau contest letak gambar, wajib hancurlah!! So, K.I.P dulu.. Bukan KIV... Hehehe means Keep in touch, sebab rasa nak masuk so seminggu sekali usha blog neh... tapi tak join2 lagi....

Lama lepas tu, rasa cam best gak kalau join n tpikir rasanya  ada satu gambo yang boleyh dipertandingkan yang rasanya membawa seribu makna... Ececece...

SEBAB MUSABAB MINAT MASUK CONTEST NI
Before and befive that, first nak cite pasaipa nak sangat mende alah ni.. I wanna named that pic as SATU GAMBAR BIASA DENGAN SERIBU CERITA LUAR BIASA... Hihi... gempak kan? Ok, ekceli... The reason why i do love to join this contest is sebab Kirah nak tawin!! So apa kena mengena, kahwin jerla, takkan nak photo shoot ngan mende alah ni? Cukup ker nak snap? Hahaha.. bukan la... Sebabnya... 



..


..


..


..


..


Seebab kalau boleyh nanti kahwin, nak wat photobooth, so that memember boleyh taruk gambar dorang beserta ucapan hari kahwin nanti.. Superb sungguh... Memula niat nak sewa kamera ni kat satu blog tu, RM50 per event.. berbaloi jugak tapi area tempat sewa dye area KL.. Kirah ni rentas utara selatan, dok Johor, nak wat majlis kat Kedah, jadi bila pulaknya nak amik n hantar... Dye bagi 3hari jer sewa, lebih 1 hari dah extra caj.. Tak sanggup mak!!

Ada gak terpikir nak beli... Urm... Hehehe, nanti kalau beli, tntu kawin pakai baju raya raya tahun lepas jerla, pastu jamuan makan buat bihun goreng jer la hahahah polaroid punya pasal...

THE SCENE BEHIND
Cerita di sebalik gambar... Gambar nengok kemudian, ok? Ok, ekceli, hari pic itu di snap, adalah interview untuk lantikan tetap dari DC 41 ke DG41. Kalau tak paham, nnti sms tanya eh?? Hahaha, bajet korang ada number Kirah jer... Tido malam tu siap mengiron baju, susun kasut and file and senyum sensorang sbb dah confident bersedia... TIdo pon ada sinyum... Pakcik tunang yg masa tu sebagai pakcik bofren telah amik cuti, semata-mata nak antar sy ke sana... Almaklumlah, I kan minah rempit yang penakut.. Kapcai Kirah cuma berani round Kulai saja... Ala, padahal, dye nak amik hati la tu...  Ngehehe.. Jangan marah yer pakcik tunang...

Pagi tu, awal2 lagi dah sesat, mujur ajer jumpak pakcik polis, dye explen jalan yang benar.. Pakcik bofren dah start bebel sebab dye suh sketch map few days before, tapi Kirah konfiden cakap dah tau dah based on member direction... Tapi, failed hahahah~ Mujur jugak sampai.... Tu, ok lagi... Insiden kedua, dah tu jumpa member semaktab kat tempat temuduga, tengok dye bawak salinan segala surat and sijil berserta pengesahan, sekali ada gambar... Hahahaharu!!!!! Bukan ketawa hokey, tapi tepuk dahi picit kepala!! Trus gelabah itik... Sembang dengan si perempuan pendaftar itu, dye kata sempat lagi, sbb Kirah pnye sesi kul 10.30pagi... Masa tu dah pukul 9.00 pagi. Dengan gelabah cari pakcik bofren.. Dye dah tpuk dahi tapi muke menten kool hahaha.. 

Misi 1, cari potostet... Ok, done!! Terus potostet. Misi kedua, pengesahan... Ni part paling best, so lucky sebab dpn kdai potostet ada SJKT, yakni Sekolah jenis kebangsaan Tamil... Hahaha selambe jer masuk ngan Pakcik bofren... Terus jumpa Guru besar (GB). GB dye super ok... Mujur tak tnya pesal jauh sgt mintak tndatagan pengesahan... Wajib malu!! However, cayalah, gb tu mmg gb 1 malaysia... Baik dan best walaupun kami berbeza bangsa. Kelako pulak tengok tetibe pengesahan SJKT, tapi takper... Janji ok!!

Pastu pi amik gambo, kedai baru bukak.. yeaay jadi pelaris la Kirah hahaha... Sementara dye dok setting equipment, Kirah gtau pakcik bofren, nk amik gmbar mau khenyeh (sengeh dalam bahasa Kedah) camni... Dye kata toksah wat giler... Ok, Kirah tarik muncung kat situ... So masuk dalam studio dye, snap gambar, n cuci... Hamek kau... Terkujat pakcik bofren. Sebab i really mean it... Hahaha so this is the pic.. Gambar biasa.. .posing skema siap nametag.. Dah nama cikgu, ok?? heheheheh..
Takmola boh besar2.. Segan gak.. Tapi leyh klik kalau nak tgok i layak ker tak masuk iklan colgate.. Gambar kurang jelas, sebab i snap printed pic ni guna handphone..  Tapi senyuman tu nampak kan..

Gambar ni tak dipertandingkan... Cuma letak, saja banding beza.. Gambar ni muda setahun dari gambar di atas.. Ada beza tak??. Lebeyh kurang jer hahahah~~ Pattern tudung pon sama jer...


Okay, slogan yang perlu disiapkan... Lomah den.. Hantam jerla eh?
"Senyuman saya paling ceria sebab saya rasa sangat fresh dan positive walaupun sebelum masa gambar ni diambil, situasi saya sangat huru-hara. Saya sangat hepi sebab semua jadi mudah... Saya rasa ada semangat satu Malaysia bila saya berjaya menjejakkan kaki ke sekolah tamil untuk julung kalinya. Saya senyum dengan ceria sebab saya rasa hepi giler hari itu walaupun hakikatnya saya tak dapat jawab temuduga dengan baik!! "

So, sini Kirah nak tag 
 ~Miss Kina-the bride to be yang selalu menang contest sampai i rasa jeles...
 ~Miss Fyna-blogger yang chantek yang i jeles gak sbb dye cun hehehhe
 ~Miss Ecah-pemilik vios putih yang sedang dilambung cinta dengan camry biru hehehhe~~

P/S1: So, sesapa nak join, klik kat sini
P/S2: I wish my IC pon camni, tapi hari tu makcik tu marah2 sebab lambat, so senyum tak menjadi, muka jadi ketat!! Abang kaunter IC tu la salah, banyak sangat tanya!!
P/S3: Kirah tau, gambaq ni biasa ja, langsung takdak seni, but this is what i love to called as smile from the heart hahaha.. Ayat pon ada yang nampak kalut2... Tu sebab nak pendekkan cerita...

PS sampai 3 jer, sbb sony blum kuarkan PS4... Haahahah~~(Ok, tak lawak~)

6 801 terlepas cakap!!:

Ashraf Jalil said...

thanks join =D gudluck!

anaztasias nora aira said...

hiii b2b ek :) salam kenal. exchange link jom :)

nora
http://norapurplebridez.blogspot.com

K.I.N.A said...

hehe..tq dear..malu kina..hee..menarik contest ni..goodluck ye dear..:)

Taufan Bin Ribut said...

mak cakap berangan tak kene bayar..^_^


Entri terkini :Tetibe lak rindu kat die #jiwang

Watch my video song!!

imHepPie said...

gudluck...

wehh bukan hahaharu...hahahagemaru!

schakeyra said...

ashraff: thanx...

anasztasia: hehehe b2b slumber lembab... langsung takder preparation...

taufan: berangan itu cam eskem, sedap untuk dinikmati, tapi nikmatnya terlalu cepat untuk terus dihayati.... hahahaha

mimie: thanx.. love ya!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...