.:Followers That Cheer Up My Blog~~

7 May 2011

Anak kedua mesti cumel dan baik hati~

By the way, julung2 kalinya Kirah berblogging dengan profile baru...
sebab profile lama telah di"hijack"
ok, Kirah sendiri tak pasti apa yang terjadi...
Sebab tak ada kepentingan sangat ponm email tu...
Cuma ada 2-3 perkara yang mungkin sedikit terancam secara minor...
macam blogyangdichentai ini... FB, Maybank2u and so on...
So Kirah dengan rakus terus tukar semua password,
even emel pon tukar... Ok, tolong pasang lagu mode sedih di situ...

Ok, kenapa Kirah pulak, bukan Kyra?
Sebab my own name memang Kirah...
Cuma kawan2 ada yang suka eja as Kyra...
So macam kiut...
Tapi si adik pompuan dan adik kecik tapi besar, macam mengondem sedikit...
Oh, nama itu terlalu KIUT buat si Kirah yang BRUTALISM...
Ok, Kirah saja... Harap kamu berdua tolong sengih sampai telinga!!

Nak post apa?
Ok, seriusly, lesson plan belum siap, walhal esok mesti dihantar...
Jadi, mode kopi teh saja,
pembetulan, copy paste saja...

Before that, mau intro...
orang selalu kata anak no. 2 ni, pelik...
Ada yang kata anak no. 2 ni unik...
Quotes to Fesbuk, 2011, anak no.2 ialah:

ANAK MANJA IBU
sebab apa2pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!!

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGAQ .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..

BERCINTA
Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi

HATI
No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka

BERDIKARI
very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) ..

ARAHAN
anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri

PEMAAF & caring
tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah

PAKAIAN
Nak ajer up to date…semua nak kemas....

Rasa2 macam semua hampir tepat, kecuali, bab pakaian yang die cakap haptudet!! Owh, wajiblah, itu bukan saya!!

P/S: sesi bermalas2an bersama Lesson Plan!!

2 801 terlepas cakap!!:

Anonymous said...

Ahakzz...
org ckp anak no 2 ni pelikz ckit coz...

1. masa dpt anak no 2.. mak ngan ayah akan tumpu kat dia lebeyh.. so dia syok la dpt prhatian..

2. lpas dpt anak no 3.. mak akan tumpu kat anak kcik tu.. ayah plak akan kmbali ke anak sulung..

3. sebab tu la anak ke2 ni cam protez la n thats why prangai dia cam lain dr yg lain..

4. then kalau ada anak seterusnya mak akan beralih ke anak yg strusnya plak.. thats why anak no 3 or 4 yg ada adik lgi lbih x bnyk songeh coz dia dah biasa x dpt bnyk perhtian...

5. kalau yg bongsu plak x tentu... klau manja dia manja sesngt... klau jnis independent tu memg independent sgt...

so.. what do you think???

schakeyra said...

yg penting, anak no.2 sangat independent~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...