.:Followers That Cheer Up My Blog~~

5 May 2010

Cikgu Jahat!!

Slot iklan: (Gunakan nada seperti iklan Petronas di atas)
Fesbuk jahat!! Blogging pon jahat!! (sebab selalu leka ngan menda ni~)

Aku sebenarnya serba salah... Seriusly aku rasa nak drop my karier... Bukan sebab aku tak larat, atau tak cinta dengan kerja2 aku... atau tak ada masa nak bekerja... atau... Okeyh, cukup, dengan atau yang terlalu banyak... Semak, ok?

Cuma aku sedih... Sedih dengan korang...
Korang yang merujuk kepada anak2 murid aku...
korang buat cikgu rasa sadis...

Apa korang buat?
Jangan tanya cikgu!
Tengok muka korang sendiri!!

Korang salah?
Bukan, bukan sebab tu...

Tapi... (Sesi dialog khayalan)
Cikgu sedih sangat, bila cikgu ajar awak semua...
bila cikgu semak awak faham ke tak...
awak semua ramai yang tak faham..
muka awak semua blurr...
cikgu sedih...

Sebab...
Cikgu salah...
cikgu tak ajar kamu dengan baik
jadinya, kamu tak faham...
cikgu mintak maaf...

I wish I will be like this...


or this, a super-teacher

but I am just like this:

I promise, I will try to be like this:

NOTAKECIKSANGAT: Mode banyak gambar, so semak hahahaha~

3 801 terlepas cakap!!:

mmk said...

slm dear..

dont drop ur carier plz..u are doing ur best rite? anyway,everything will be just fine in the end..if it's not fine,then it's not the end yet..

insyaAllah u'll do well soon..tanyelaa pengalaman2 ur mom n dad on how they were dealing with this situation..i bet every teacher has their own unique experience in understanding students..mine had too..masa jadi cikgu ganti selama sebulan dulu kat sek men al-islah. bukan sng nk bagi anak2 murid ni faham,sebab tuela besaq pahala cikgu =)

ganbatte cg syakirah!! =)

SCHAKEYRA said...

hahahha takderla nak drop, kang drop nak kije aper lak.. saja psycho sket~~

ReiKo ---(@ JezzeBelle--:-<3 said...

hai tuan tanah!
jgn give up jadi cikgu..biasa tu, student always like dat. walopun dorg banyak kcewakan kite as teacher, tp cuba kenangkan smula ketika mreka berjaya mendapatkan sesuatu yang baik hasil didikan kita. kita pasti akan tersenyum gembira.. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...