.:Followers That Cheer Up My Blog~~

18 Mar 2010

Manusia JAHAT dan KEJAM!! Tahap SETAN!!

Sorryla, EMO terlebih... Tajuk pon dah takdak adab supan huhuhu~~ Bukan apa... Semenjak dua menjak ni, kat Mesia asyik bunyik kes buang bayi jer... Dah biol agaknya manusia hari ni... ( Maksud aku yang terlibat tu la~~) Ni plak kes penganiayaan terhadap haiwan.


Mulanya aku jumpa post ni kat blog lain... Aku copy pon sebab aku rasa berkaitan dengan ternakan... So aku harap tuan dia tak marahla... Aku tahu, blog Kelian farm ni pengunjung dia kebanyakannya penternak dan pencinta binatang.. So aku cuma nak tolong dedahkan...

Kisah dia begini, di negara mana tah, hati angsa yang berlemak ni dikira makanan mewah la.. So untuk dapatkan semua tu, diorang paksa angsa2 tu makan dengan menggunakan tiub... Korang baca sekali lagi okay... Dipaksa makan.. Ruang angsa tu plak kecik, tak boleh dye nak bergerak pon... Angsa tu kena paksa makan sampai dapat penyakit... Sigh.. Kesian gila...

So, nak baca lebih lanjut, dan nak tengok gambar, klik sini : Kelian Farm Territory


NOTAKECIKSANGAT: Kalau aku dapat pelopor yang wat sume mende ni, kompem aku sumbat durian dalam mulut dia banyak2... Wahaha... Kenapa durian, sebab dorang ngeri dengan bau durian tu... So this is the real cruel... ececece~

3 801 terlepas cakap!!:

Anonymous said...

Good fill someone in on and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

SCHAKEYRA said...

okies~~

Anonymous said...

Sebagai ingatan umum,

Sesungguhnya ALLAH tidak menzalimi manusia (hamba-Nya) walaupun sebesar zarah..

TETAPI manusia (hamba-Nya) yang menzalimi diri mereka sendiri..

Sekadar ingatan (UMUM) utk kita semua....

Sebagai ingatan umum,

Macam-macam perkataan manusia..

Dengan kedaifan & kelemahan kita yang tersendiri...

Dalam keadaan umat yang kelam kabut ini..

Kita TIDAK TAHU siapa yang benar dan siapa yang salah...

Kita TIDAK PASTI siapa yang benar dan siapa yang salah...

Sama-sama kita memohon pertolongan & petunjuk kepada ALLAH


Terjemahan surah Al-Ikhlas:
[1] Katakanlah (wahai Muhammad): "(Tuhanku) ialah Allah Yang Maha Esa;
[2] "Allah Yang menjadi tumpuan sekalian makhluk untuk memohon sebarang hajat;
[3] "Ia tiada beranak, dan Ia pula tidak diperanakkan;
[4] "Dan tidak ada sesiapapun yang serupa denganNya".

Sekadar ingatan (UMUM) sekali lagi utk kita semua....

Terima kasih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...