.:Followers That Cheer Up My Blog~~

17 Mar 2010

.: CINTA, KECANTIKAN dan SI BURUK (beauty and the beast maybe??)

This is my picture of my rumet masa kat maktab tu~~ Dye dah kahwin ngan husband dye after 4-5 years  berchenta. Worthla kan??? Aku tak expect pon secepat ini. Itulah namanya jodoh diorang. Bagi aku, lebih cepat rumet kawin, lagi bagus... Congrats rumet!!


Ramai jugak dak2 maktab aku dulu dah kawin, tak kurang jugak ramai yang dah bertunang. Dengan itu, recently jugak, orang sibuk sebut tanya pasal kahwin kat aku. Dan aku dengan selamba menjawab soklan subjektif yang diberikan dengan menyatakan, aku tak nak pikir, malas nak pikir dan malas nak cari... (Aku ni bukan cun pon!! So Kire orang pon tak cari aku wahahaha~~)


Plus, mana nak cari manusia bernama lelaki yang baik2 sekarang... Jantan banyakla. Dahla diorang tu semua beautilistik... Wahaha... So aku takde dalam senarai dorang pun!


Lagipon, aku punya target, since aku anak first yang bekerja, at least biarla mak ngan abah rasa plak sedikit bahagian usaha aku, kan? Dan aku dah punya chentaku sekarang:


Ini chenta hatiku!!!


Okay, this had been grab from others web!! Aku macam agree jer~~:


Kalau perempuan cantik pendiam
Lelaki akan kata: Wow! Ciri2 isteri idaman...
Kalau perempuan tak cantik pendiam
Lelaki akan kata: Tak reti berkomunikasi betul...

Kalau perempuan cantik berbuat jahat

Lelaki akan kata: Mesti ada masalah ni... Kesiannya...
Kalau perempuan tak cantik berbuat jahat
Lelaki akan kata: Dahla tak lawa, perangai plak macam siot!!!

Kalau perempuan cantik menolong lelaki yang kesusahan

Lelaki akan kata: Heroin sejati...
Kalau perempuan tak cantik menolong lelaki yang kesusahan

Lelaki akan kata: Hmmm..taktik nak ngorat la tu...

Kalau perempuan cantik dapat lelaki handsome

Lelaki akan kata: Bagai pinang dibelah dua...
Kalau perempuan tak cantik dapat lelaki handsome

Lelaki akan kata: Kesian, mesti dah kena bomoh lelaki tu...

Kalau perempuan cantik ditinggal kekasih

Lelaki akan kata: Buta kayu betol mamat tu!!!
Kalau perempuan tak cantik ditinggal kekasih

Lelaki akan kata: Patut pon kena reject...

Kalau perempuan cantik bawa BMW

Lelaki akan kata: Anak orang kaya ni..
Kalau perempuan tak cantik bawa BMW

Lelaki akan kata: Ntah Dato' mana dia guna-guna ni...

Kalau perempuan cantik menuang air ke gelas lelaki

Lelaki akan kata: Wah...Caringnya...
Kalau perempuan tak cantik menuang airr ke gelas lelaki

Lelaki akan kata: Eleh..gedik la tu...

Kalau perempuan cantik bersedih hati

Lelaki akan kata: Don't worry, I will make u happy forever...
Kalau perempuan tak cantik bersedih hati

Lelaki akan kata: Sikit2 nangis!! Mengada-ngada...

Kalau perempuan cantik pandai masak

Lelaki akan kata: Dah la lawa, pandai masak plak tu...
Kalau perempuan tak cantik pandai masak

Lelaki akan kata: Ntah sedap ke tak tu...

Kalau perempuan cantik main2 miskol

Lelaki akan kata: Syoknye!!! rindu la tu...
Kalau perempuan tak cantik main2 miskol

Lelaki akan kata: Ko ni takde keje lain ke??? Sibuk ni tau tak?!!!!

Kalau perempuan cantik hantar email hari2

Lelaki akan kata: Sukenyer...!!
Kalau perempuan tak cantik hantar email hari2

Lelaki akan kata: Asyik2 email dia...boring!!


NOTAKECIKSANGAT:lu pikirla sendiri!!

2 801 terlepas cakap!!:

adyri said...

ayat pasrah je kira.
hmm, layout dh tukar jd kelam, same ngan prasaan ke? mn hilang warna2 kecerian itu? hehehe...

SCHAKEYRA said...

pasrah, bukanla... Redha jer.. wahaha..

Layout? dah buhsan ler~

Hati maseyh ceria~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...