.:Followers That Cheer Up My Blog~~

22 Oct 2009

Aku yang KOLOT habis!!


Dalam dunia ni ada spesis manusia...
yang paling aku tak tahan, orang yang berlagak!!
kasar sikit, orang kata: bodoh sombong...



Honestly, ramai orang pandang aku ni dak kampung yang bodoh...
Owh!! Aku iyakan, aku dak kampung,
Nampak kolot dan bodoh...
tapi fikirkan aku bodoh, itu mungkin tak...

Dan ada orang pandang aku orang yang paling bangang dalam pendidikan..
Hakikatnya,
Aku boleh cerita,
Mak abah aku, cegu dah berpuluh tahun,
tak payah cerita bab jawatan
bukan aku nak belagak...
Aku lebih banyak senyap...
tapi geram...

Buat masa ni, nyatanya aku bukan cegu-to-be yang bagus
tapi at least, bagi aku masa,
aku akan belajar...

Ingat satu benda, aku memang budak kampung yang kolot...
tapi tak bodoh!!MyEm0.Com

4 801 terlepas cakap!!:

mamai said...

kolot tak bereerti bodohkan cuma tak boleh nak addapt culture shock ajer

SCHAKEYRA said...

pakcik mamai: bukan takleh adapt culture shock... tapi tidak menjadi culture shock.. campaklah aku di mana pon, itulah aku, manusia dari bumi Baling... tak kesah walaupon nampak kolot...

Anonymous said...

ywen:anda dibaling dr baling
u still b who you are.ok la tu..dr ad org tu..haish..xbaek ckp hu3

SCHAKEYRA said...

yuyun: no need to mention nama, juz apa dye wat, sudahla hehehe... pengajaran!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...