.:Followers That Cheer Up My Blog~~

31 Aug 2009

Mana satu nak pilih??

Baru2 ni, aku ada terpikir, 2 pekerjaan yang ditawarkan, kerja dia sama jer cuma ada beza skit cam kat bawah ni...
Kalau diberi pilihan, JOB-X: kerja sendiri… Satu lagi tu, ala-ala kejer gomen la… (kalau tak paham mende gomen ni, sile2 tanya, jangan malu2)

Kerja sendiri ni cam best, yerla, sehari 30 minit jer, keje lak, suka ati la nak wat camana pon, waktu pon fleksibel, tapi upah RM100 jer…

Yang JOB-Z tu ada bos, kira kena ikut orang la kan… Tapi ada guide, so tak payah la serabut2 nak pikir camana nak wat itu, nak wat ini… Ikut ajer… Gaji pon mahal, Cuma, waktu bekerja, lebih lama dan ada timing, so takleh suka2 ati nak lambat ker aper…

Jadi yang mana korang akan pilih… Aku kira2 JOB-X tu seminit = RM3.33333 dan JOB-Y tu seminit RM36… Beza dalam seminit mau RM33.. Banyak juga tu!!

Setengah orang suka santai, mungkin dia akan pilih JOB-X, boleh wat OT (Overtimela.. Takkan ni pon aku nak kena jelaskan…kan??) Bolehla dapat lebih sikit… Tapi kalau OT pon, tentu tak boleh lawan RM2700 sehari kan? 27 kali ganda tu... Yang JOB-Y tu kalau tambah OT, uish… banyak lagi la dapat…

So, agak-agak korang, mana nak pilih ni???

7 801 terlepas cakap!!:

yoro okino said...

kerja suk relax xde?heheh

SCHAKEYRA said...

(yoro okino)
suk relax?? mana mungkin... kalau mau makan pon kena ada usaha untuk suap dak kunyah, ni plak... nak dapatkan ganjaran...

imHepPie said...

uikk..ada ka keje neh???huii nak gak..xkesah la lama pon janji pokcik kayooo!!!

SCHAKEYRA said...

kekekekeke.. ada ke keje gini?? lu pikirla sendiri!!

imHepPie said...

isk3...sedar diri wuuu

SCHAKEYRA said...

cheh, tu pon i yg kasitau!!

Anonymous said...

I apologise, but, in my opinion, you commit an error. Let's discuss. Write to me in PM, we will talk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...