.:Followers That Cheer Up My Blog~~

7 Sep 2009

Perkerjaan itu~~

Sibuk berpraktikal, dan mencekgukan diri... Makanya blog sangat2lah berhabuk... Ala, lagipon, blog aku ni pon sekadar satu bebelan aku, ada orang baca pon, jarang2 bilangan dya.. tapi aku tak kesah, aku tetap berblogging!!

OK, nila skema jawapan aku, maksud aku, based on post yang lepas... Aku tahu, aku slalunya akan menjadikan job-X sebagai tugas harian aku, walaupun hakikatnya job-Y tu sangat besar manfaatnya... Jadi, aku nak orang lain pon lihat semua ni secara kasar, macam aku... Tengok RUMUS nya...

Sebenarnya:

job-X : sembahyang berseorangan
job-Y : sembahyang dengan imam

JENIS BEKERJA : adalah cara kita solat... Kalau seorang, kalau tak reti, taram jer.. dengan imam, kita tak reti pon, takder hal... Imam boleh tunjukkan...

UPAH: ganjaran yang Allah bagi... 27x ganda nampak sikit tapi andaikan satu pahala nilainya RM100, tentu banyak beza dengan RM2700... tapi kita selalu tak nampak!!

TEMPOH MASA: aku andaikan 5 waktu solat wajib... Kalau sembahyang sendiri, express: SATU WAKTU 5 MINIT JER PALING LAMA, kalau dengan imam mungkin lama sedikit, tapi berbaloi2... Tu pon, orang tak heran...

WAKTU BEKERJA: Takkan berimam nak semayang ujung-ujung waktu kot??

OT: sembahyang sunat!!

--> aku tak cakap orang, aku pon sama... harap2 boleh jadikan JOB-Y sebagai cara hidup aku~~

7 801 terlepas cakap!!:

adyri said...

nice entry!

imHepPie said...
This comment has been removed by a blog administrator.
imHepPie said...

huhu..okela..insaf..

maceh bgi info cenggini bru nak sedar sket huhu

along Nazirah said...

sALAM,. Kirah,. nice posting!! Hmm,.. walopon job-Y tu gajinya tinggi sangat2,. tapi betapalah diri ini sukar untuk mengistiqamahkan diri menghadirkan diri pada setiap sesi pekerjaan,.. huhu.. Hatta sekali dua pun terasa jauh betul perjalanan ke tempat kerja... Tapi, sebenarnya, buat di bilik dengan rumate pon dah boleh dah job-Y tu... huhu..

SCHAKEYRA said...

(adyri)
thanx!!

(mimie)
meh kita insapkan diri sesama

(along)
yup, along yang baik pon cakap cenggitu, orang lagi2la...

ana muslim said...

suka laa jdual tu..kreatif tul hg..

SCHAKEYRA said...

kreatif.. takla sangat.. cuma pandang dari satu perspektif yang berbeza...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...