.:Followers That Cheer Up My Blog~~

22 Nov 2012

Takoyaki Maker @ Takoyaki Pan

Ingat lagi post2 pasal takoyaki?
Klik dekat ruang search di sebelah atas side kanan...
Sebab rasa macam tak rajin nak menge-link di sini...
Sorry~ =P

Takoyaki is my super addictive...
Memang kalau pergi Sushi King, itulah yang SGC akan mintak takoyaki...
Tapi ngelat betul Sushi King sekarang...
Dah tak letak Katsuobushi (fish flakes)...
So nanti kalau pergi sushi, wajib bawak  katsuobushi sendiri...

Macam mana nak cari pan untuk Takoyaki?
Kalau nak sempoi2 jer... Boleh cari pan untuk kuih cara...
Tapi SGC ni, jenis masak semua nak syok sendiri jer...
So order pan online, tapi dah tak ingat dye punya link...

Ini, macam  SGC punya!!
Pan yang SGC order ni sebenarnya pan untuk buat kuih indian, paniyaram namanya..
Serius bau masa mula2 pan tu sampai, bau jasmine indian style..
Sebab akak tu memang ambil stok original dari Indian... Cayalah!!
Tapi, pan ni pan biasa, kena guna dapur gas...
Dan sebab dia bukan khas untuk takoyaki, rupanya ada sikit2 macam dorayaki, sfera yang termampat sedikit, hahahahha~~
Kat page ni: eda-haida ada mention, dye beli pan macam tu kat Carrefour (New name: Aeon Big)...
Tapi post tu tahun 2010...
Tak tahula, masih valid ker tak if nak hunt paniyaram pan tu dekat Carrefour...

Kalau nak canggih, yang elekterik punya... boleh beli dekat GROUPON
http://www.groupon.my/deals/national-deal/Solely-Online/716491864
Price: 1 unit - RM108 /2 unit - RM200
Canggih, siap detachable dengan pan untuk grill lagi~
Tau pun boleh beli pakej dengan pie maker..

Ekceli, that is the reason SGC write out this post...
I want to share about the takoyaki maker..
The deals is still valid for 48hours...
I dont want you to miss it...
.
Do not misjudge, ok..
SGC tak dibayar untuk itu...
I just love the item, so I do love to spread the deals within uols yang suka juga dengan item2 kat dapur...
Simple, aite?

Me? Tak beli, since dah ada pan kecik tu... Tunggula, kalau dah ada anak2 esok, dan diorang pon suka takoyaki as I do, Komfem, beli tanpa berlengah...

5 801 terlepas cakap!!:

Mummy Akmar said...

Wah..sampai siap beli acuan memasak ye..

Jom
Nak invite join 1st Giveaway Blog Qashmere
Banyak hadiah yang menarik untuk semua.

Take Care Sis

shu said...

waaaa! sy pun gila takoyaki :P

dhiera said...

saya pun suka takoyaki! nyum nyum..
adoi..teringin dah!

Si^Gemuk^Chomel Schakeyra-Kyraz said...

@Mummy Akmar belinya aja, masak, berapa kali jer, hehehehhehe

Si^Gemuk^Chomel Schakeyra-Kyraz said...

@shu and @dhiera , samala... mmg suka gileeeeer takoyaki!! Tapi yang buat sendiri tak kaw2 sedap nya~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...