.:Followers That Cheer Up My Blog~~

31 Oct 2012

Di setiap emas ada Cherita berharga~

Asal-asalnya taip cerita lain...
Pastu tukar plak, nak post cerita lain....
Hahaha, so me~~

Kirah rasa macam ada duit lebih sikit...
Rasa-rasa macam best kalau beli emas....
So girly.... So woman-ney...
Or maybe boleh buat pelaburan emas...
No... no... Bukan VG** ker..
Gene** ker....
No... no...
Bukannya beli saham emas and so on..
Just buy the emas....
The real gold!!

Ekceli before this, Kirah suka emas ketul, macam dinar or bar..
Tapi, mana mampu lorh mau beli bar...
Dinar tu, kugagahkan jua...

Untuk barang kemas, I always says no to Habib or Sri Pinang or yang super-brand...
Reason, upahnya damn mahal...
So lebih baik beli kat kedai apek2 kat pekan2 biasa....
The same emas!!

However, tiba2 I found out about Cherita...
Cherita apa...
Presenting...
Cherita

a collection from Emas Sri Pinang...

Tadi cakap, Emas Sri Pinang, mahal upahla, itu la inila...
Yes, I noe...
Tapi this is different...
Selalu pening, mau beli emas...
Beli emas ketoi, tak boleh pakai, simpan jer...
Beli emas yang boleh pakai, banyak mana sangat nak pakai...
Tak tau dah nak letak kat part mana....

Yang ni different, sangat comel...
As easy as abc and 123...

Pilih gelang peberet.. Yang tengah tu tebal sikit, tapi notes pun harus tebal...

Choose ur charms~ Spot the VESPA, my hubby' feveret... It will be my first choice ever...

Lastly, put on the bracelet!! Ohsem, cute and adorable...

Senang kan?
Mula2 keluarkan modal untuk gelang... and 2-3 charms yang berkaitan...
Lepas tu, kalau ada rezeki lebih lagi, tak perlu pening nak beli cincin jari yang kesepuluh ker atau gelang kaki yang ketiga... cuma tambah charms pada gelang tangan!!
Setiap charms ada cerita!!
Seriusly, I cant wait untuk beli satu!!!
Cepatla datang duit!!
BTW, before this Pandora pun ada charms dengan cerita nya sendiri jugak...
Tapi Im not sure la material for Pandora...
I still vote for cherita...
I love the value of gold...
Physically value....
The story of the charms' value...

4 801 terlepas cakap!!:

imHepPie said...

buy 1 free 1 ada?

azni aziz said...

My husband pn into vespa n lambretta.. :) good idea though..

Si^Gemuk^Chomel Schakeyra-Kyraz said...

@imHepPie haruslah!!! tidak ada!!!

Si^Gemuk^Chomel Schakeyra-Kyraz said...

@azni aziz yerke, ni kalau husband kita jumpa, 4hari 4malam dok cerita pasal tu jer~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...