.:Followers That Cheer Up My Blog~~

8 Oct 2011

Arma pujaan hati~

First, jangan salah faham, the post is exactly similar to the old post but!!
This is new, hahaha~~
Sebab gambarnya asyik direpost... Hehehhe~
Tapi, kali ni, spesel~

Ekceli, sangat-sangat teruja...
As you wish Renee Meow, Kirah dapat idea nak review about the wedding dress
Wedding dress tu sangat inspiring.
So that, Kirah amik idea untuk buat baju macam tu jugak...
Oh, warna pun lebih kurang sama...

Before that, ekceli...
Kirah minat dengan kaler ni dari awal lagi...
Warna ni, Kirah tengok kezen Kirah pakai, cantek betul...
My kezen

Tup2 one day, my housemate tunjuk pic ni


Cantik ok?
Cutting dress tu sangat2 cantik...
Warna pulak lebih kurang warna yang Kirah minat...
So warna adalah kebetulan...
Ada jugak google kaler royal blue...
And design baju pon lebih kurang....
Tak ingat nak kredit kat sapa, tapi, memang cantek baju tawen kaler ni~
Satu lagi!! Comey.. Ni pon tatau nak kedit pada sapa... Maaf yer tuan tanah~~
Bride n groom ni, sama dengan bride n groom yang pakai baju biru yang first tadi... Baju dye pattern macam sama, tapi memang cantek.. Macam sesuai jer untuk plus-sizer punya bride~~
Tapi seriusly, dah cuba2, tapi at last nampak kulit Kirah become sangat2 kusam with royal blue colour..
And putih.... I choose for nikah saja~

Ada gak berangan nak hijau, kaler yang paling match dengan Kirah...
But my photog cakap, susah nak menyerlah bila kat greeny outside...
Ok, jelas dan faham~~

Frust jugak sebab kaler purple macam dah selalu sangat jumpa, plus royal blue tu sangat in, rare but superb menyerlah...

Lastly...
Ok, mengalah kepada keadaan fizikal sendiri...
Gelap, tak sesuai dengan biru...
So pepel!!

Ekceli, this wedding belongs to Mr. Syahidan and SisMashita (link FB)
Sis Mashita sangat baik, Kirah mintak nak review baju dye, dye takder hal pun...
Reply msg pun dengan humble and friendly...
Dahla chomel Sis Mashita ni...
Ok, Kirah jeles, hahahaha~~
The photog was The Photolicious (no wonder, bride and groom sangat cantik sangat menyerlah~)
Based on her Facebook, this suit was designed by Arma...
No wonder sangat Oh-sem~~
So, I'll show u the pic of the dress from different angle..


Baju groom pon cantik, simple but nice...
Memula, Kirah pon wish nak beli kain keras as suggested by Nana Farhana
And buat cenggini...
tapi fikir2 balik, nanti baju tu mesti si Incik Epul takkan pakai dah...
Plus, size dye, bukannya size standard...
Dye comel macam doremon... hehehehe~
So memang tak berbaloi...
Beli kain baju Melayu jerla.. Buat Baju Melayu biasa saja...
Raya tahun depan, takyah beli baju dah, ngeh3x.. gelak jahat!!

By the way, banyak bebel tak best..
Cube tengok Pic side bertandang..
Kaler Kuning, juga from Arma~
Photog also by The Photolicious
Ehehehe kebetulan, bertandang Kirah pun warna Kuning air, tapi takderla wat dress... Just Kurung/ Kebaya gitu... sempoi jer...

To Sis Mashita, TQ yer... Kalau kaya ni, kompem 100% vendor semua cari cam sis punya...
Sebab ur taste memang bagus!!
After a year, design ni macam still awesome!!
Kerja2 Arma memang superb~
How much I wish... Huk3...

4 801 terlepas cakap!!:

Syima Syaz said...

yang pic color purple n hubby dia pakai spek to, hubby dia is my fren since sekolah lagi...

Renee Meow said...

hi kirahh.. tqq for sharing... oOoo dia buat kat arma eh.. huhu xmampu i.. but mmg chantek sgt baju dia..bleh jadik inspiration..i mmg nak baju ala2 dress gak.. n colour pun nak royal purple gitu untuk nmpak slim..haha ;p thanks so muchie dear! *hugs*

schakeyra said...

Syima Syaz: realy? kecik betui dunia~~

schakeyra said...

renee: samala kaler kita kalau cenggitu... Hehehhe.. comel sangt baju ni~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...