.:Followers That Cheer Up My Blog~~

24 Oct 2011

13 days to go : a colourful preparation~

First of all...
Thanx to all B2Bs a.ka BBF yang sudi jenguk blog yang full of nothing ni...
So, I think, sangat berbaloi when a number of reader feels that my blog sekarang is annoying..
Tapi ok to BBF...
Tahu tak, since join dengan BBF, my numbers of followers pon meningkat dengan cepat...
Terharu sesangat...
Thanx uols!
Thanx jugak kalau ada readers yang lain... (bajet top blogger jer hang ni, Kirah..)

So, tengok countdown...
Lagi 13 hari...
Sangat sedikit...
Boleh dihitung dengan jari...
10 jari tangan, 3 jari kaki...
So, let see.. the checklist for nikah...hurm...
Grab from : Anes


Colourful! Ihsan Google~

Urusan yang penting - 
  • Tarikh : InsyaAllah, 4 November 2011
  • Masa : InsyaAllah, selepas solat Jumaat
  • Tempat : Masjid Ridzwaniah
  • Catering : Parent's task - done
  • Kursus Kahwin : Done
  • HIV Test :  Done
  • Surat Akuan Bujang : I'm not sure - tak ada buat pun tapi maybe abah dah setel, esok tanya abah~
  • Borang Kebenaran Berkahwin : Abah's task - rasanya dah, esok kena tanya~
  • Jurunikah : Abah's task - tak sure lagi siapa, but I request that it will be abah~
  • Saksi :  Abah's task - rasanya, done!

Urusan separa penting -

  • Photographer / Videographer : Done - Indahkarya
  • Bantal Nikah (2 biji) : Not done - DIY wit mak,  tah sempat ker tak...

Mine - 
  • Baju : On the way
  • Veil : On the way (same vendor dengan baju)
  • Tudung : Dah ada (kain jenis chiffon) - tapi rasanya nak cari tudung bawal (reserve)
  • Kasut : Not done - mana nak cari, hurm~
  • Make up : Not decide yet
  • Bunga Tangan : On the way - DIY

Hims - 
  • Baju : Almost done...
  • Butang : I'm not sure - but I wish to find it for him..
  • Sampin : He said that, "done!"
  • Stokin : His task - should be done!
  • Kasut : Not done~

Green means sangat done, takyah pening2 dah, oren means separa pening sebab dah ada jalan, cuma belum sampai destinasi, red means totally have to work on it...

Kalerful kan, heheheh~~
its not the preparation yang kalerful, tapi checklist yang kalerful...
Since, banyak lagi yang tak setel...
Actually, the event simple sangat...
No doorgift...
No pelamin...
However, nak tanya...
Deco bilik, perlu ker??

13 801 terlepas cakap!!:

MiYOKO SuKi said...

good luck, dear..da nk dekat tuuu...sure berdebar2..

Fariza said...

lg beberapa hari sahaja.
i love colorful theme. sweet kan :)
insyaAllah semuanya berjalan dgn lancar.

lovey's wife-to-be said...

simple2 jek dear.. org skrg mana duduk dlm bilik sgt.. xde pelamin gk so ana deko sikit2 gne apa yg ade jek.. sbb mak kata nnt nk letak hantaran & mekap kt situ.. huhu

Damiya Ahmad said...

nebesnyer i..i yg over okeh...

nurul harnani said...

dup dap dup dap tak? ngee..

selamat bersedia fizikal dan mental.. tak mo pening2 ye..

~ NANA ~ said...

dh dekat....chayok2!

cheQmOomOo said...

huuuu cuak! ;)

Hunny Kitty said...

good luck for your preparation......!!! contoh surat akuan bujang ada kat blog ai~

schakeyra said...

mak da kemas2 bilik tu kira on jela...sian mak sungguh2 kemas sorg2...

amani.. said...

deco bilik kalau kira nk simple letak je fresh flower kat meja tepi katil..then hias2 skit ngn lilin2 yg comel ke tak pun bekas aromatherapy yg cantik2 ke..at least bau dari bnde2 tu bole bgktkn seri bilik tu..

btw..kira ni dr utara jgak kan..rse mcm hri tu pnh komen2 ngn kira dlm bbf..hehe..anyway salam kenal dear..:)

schakeyra said...

miyoko : yup, dah dekat sangat... kompem sangat cuaks~~

schakeyra said...

Fariza: love jugak kalerful theme... tapi tak dapatnak wat, huhuhuh... InsyaAllah...semoga lancar~~

lovey's wife-to-be: mmg simple2 jer~ Heheheh~~

Damiya Ahmad: Sama2 nebes~

nurul harnani: Skang, lagi dupdapdupdap...

~ NANA ~: InsyaAllah~~

cheQmOomOo: Ye, memang cuak~~

schakeyra said...

Hunny Kitty: InsyaAllah~~

Schakeyra (Mimi, my sis sebenarnya: yerla...

amani: thanx for the idea dear.. salam kenal2 jugak~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...