.:Followers That Cheer Up My Blog~~

10 Aug 2011

Diari B2B v.7: Baju NIKAH ada dua!! (WORDINGS WEDNESDAY instead of WORDLESS WEDNESDAY!)

Sebenarnya dah pukul 12.00 tengah malam...
Tapi rasa nak hapdet...
Back to B2B mode...

Nanti nak naik pangkat!!
Boleh pakai camni?
Walaupun dari tisu tandas, kalau half ke atas, dress ni nampak gojes juga...
Lupakan... Ini cuma sekadar intro tak bermotif... heheheh~

Ok, ceritanya, begini~
Ekceli last month, Kirah dan Incik yang tersebut telah melaburkan sejumlah wang di Jakel Johor...
Melabur, biasanya saham, kan??
Kaya kan, siap ada share saham tu!!!
Ye, kami membeli saham...
Saham perkahwinan... yang insyaAllah bakal membuahkan saham akhirat...
Alahai, pendek cerita, beli baju untuk hari itu...Ala, hari itu... Hari di mana naik pangkat, dari pangkat 'cik' akan menjadi 'puan'
Adeh!
Malu nak sebut heheheh~~

Kirah beli sepasang, kain sut nikah untuk Kirah dan Incik tersebut...
Niat hati nak amik totally white...
Tatau nama apa, tapi, kiranya betul-betul putih...
Tapi macam tak banyak, so amik off-white saja...
Kirah amik plain chiffon + lining, and kain untuk baju Melayu...

Baru-baru ni, balik rumah...
Balik menyambut awal Ramadhan dengan keluarga tercinta, terutamanya, Puan Natikah, dan Incik Kamaludin...
Sebab tahun depan, dah berbeza... huk2... sadis!!

And guess what...
Mak aka Puan Natikah bought a kain for my Nikah day...
Ada manik kat depan...
It makes the limitation of design...
Luckily, kalernya match with the lining, and the groom sut...

However, she is the one, the only one, and will be always the greatest one in my heart...
I choose the fabric by mak, instead of my choice...
Sebab dye tak pernah se-eksaited macam tu...

My kain? Urm... Kirah fikir nak buat baju bertandang,
Rupa macam mana... Lum pikir...
Sebab sibukkan baju nikah dulu... Oops, dah tersebut...

Tapi kan...
Lelaki macam mana?
Takkan nak recycle baju nikah?
Or maybe Kirah patut sewa baju lelaki saja?
Anyone, any idea?

(P/S: nanti Kirah aplod the teaser of both kain! One of them ada dekat my tailor dah, tapi lum jahit lagi~~Rasa nak design cam bawah ni la baju nikah since Kirah ni mooolat and tak tinggi, so sesuai kan?)
Cilok from marealisme.blogspot.com 

7 801 terlepas cakap!!:

imHepPie said...

Alahai, pendek cerita, beli baju untuk hari itu...Ala, hari itu... Hari di mana naik pangkat, dari pangkat 'cik' akan menjadi 'puan'
Adeh!
Malu nak sebut heheheh~~

weksss...haha buat malu plak entri sebelum2 ni penuh pekataan nikah tawen nikah tawen huuuu..

seb bek pilih bju mk utk pkai nikah...kalo x....grrrrrr

Hidayati Farhan said...

anak yg bagus neh. hehe, bole je design yg cantik2 kirah klau ade beads pon :))

schakeyra said...

imheppie: eleh, kalau kak wat, semua mau kondem... Biarla... orang segan..u'll noe it one day~~ Kak jarang tolak kalau mak dah beli...

hidayati: hahahha takla... yang ni macam bead corak kat depan.. so memag susah sikit~~ tapi takper...

MuhdZharifFIkriBinKhozari said...

weh...had yg tisu tandas tu mcm bes wei..haha

schakeyra said...

Style aite??

MiYOKO SuKi said...

wowowo...kirah..counting days ek...bestnye...da nk dkt tuu...

i pun pilih putih jugak nnti....

best2...

i doakan sumenye berjalan lancar ek...

schakeyra said...

Miyoko suki: heheheh tak count pon, sbb kire raya dulu, heheheh~~ yup, like putih gak, heheheh~~ insyaAllah lancar...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...