.:Followers That Cheer Up My Blog~~

5 Aug 2011

Contest: Idea Photobooth Kreatif (Hacked by a talking camera)

P/S: (kalau team photobooth corner nak nilai, just nilai part talking camera yer... Yang lain tu cuma merepek2.. Hehehe...)

Cak, jangan salah orang... Aku bukan orang... Aku bukan Kirah.. Tapi aku telah berjaya menggodam blog dye... Hahaha... hebat kan aku?

Nama aku kamera. Nama penuh aku Fujifilm Instax Mini. Maknanya aku ni suku sakat Fujifilm. Aku berketurunan Polaroid. Beberapa hari selapas ‘dilahirkan, aku dihantar ke Malaysia untuk memberi khidmat masyarakat. 

Setelah resume aku lulus, aku telah diambil bekerja di syarikat ThePhotoboothCorner. Aku dihire untuk menjadi pekerja utama di syarikat tersebut. Bekerja dalam satu team, aku sebagai ketua projek selalunya akan bekerja dengan team aku, si  easel, rambut palsu, misai palsu, frame gambar, topeng, payung dan whiteboard .

 Tugas aku senang, tangkap jer sesapa yang telah dipilih, dan bicarakan. Okay, tipu je. Tugas aku snap sesapa yang berkenaan, trus aku print out gambar dye.. Fuyooo, macam magic tu!! Sekali petik sekali keluar.Kiranya aku yang comel ni sebenarnya kembar, orang jer tak tau,kembar 2 in 1, ala2 macam syampu tu... Aku berkembar dengan pencetak... Tak caye, sekali masuk film putih, lihat apa yang aku lihat, klik shutter and done! Apa aku nampak, ‘kembar’ aku akan gambarkan... Hebatkan aku?

One day, aku telah ditugaskan di sebuah kampung. Sejujurnya di ceruk kampung Baling ini, tiada apa yang moden, semuanya biasa... Kalau aku lahir di sini, pasti aku akan menjadi buah mulut... Sama ada aku ini terlalu pelik untuk di sinilalu dikutuk, atau aku yang paling unik, dan diadmire oleh kebanyakan anak gadis, heheheh. Okay, pihak yang memberi projek kepada syarikatku lebih dikenali dengan Kirah. Rupanya dia ada projek wedding!!

Klik dekat 'bubble' tu untuk membaca bingkisan hati sebuah kamera bercakap, yer!!

Di sini jugak, aku ternampak suku sakat Canon dan Nikon. Dorang tu ialah si DSLR yang begitu gagah. Dorang memegang projek yang lebih besar. Walaupun aku kecik, dan telah tewas dalam banyak perkara kepad DSLR, tapi aku tahu, kewujudan aku yang terlebih dahulu, dan sampai sekarang masih ada, aku tahu aku tentu ada nilai yang lebih baik dari dia... Walau macam mana pun, aku tetap tabik dengan abang DSLR! However, cheh, cakap omputih sket, padahal asal jepang... (ker China!!), Tengok, projek aku:


Aku akan snap pic ala2 tersepit dan lemas di celah2 balloons.. Owh, sungguh comel, sesuai dengan saiz instant  film  yang kecik tu, kan?...
Aku suka job aku dengan si balloon-balloon yang warna-warni terang camni..

Kalau bajet besar, siyes nak kerja dengan si balloon2 yang bentuk cenggini. bentuk heart, chumell~~
Hehhehe,sebenarnya, aku si kamera sedang verangan... Belum lagi wat job ni... Harap2 si incik bos ThePhotoboothCorner sudi bagi job ni kat aku... Sebab nak main2 dengan si cumel balloon-balloon... Heheheh~~ Harap-harap si Puan Natikah, mak yang bagi aku projek ni let Kirah jalankan semua idea photobooth, and guestbook corner ni jalan!!

5 801 terlepas cakap!!:

lovelyadibah said...

nice entry!thanks kirah!

Renee Meow said...

waa creative nyea. i pon x terpikir idea nih..huhu.. gudluck dear...! :D

schakeyra said...

lovelyadibah: thanx jugak buat contest, saja suke2~~

Renee Meow: hahahha saja2 je, tetibe idea datang~~

ni@ @in said...

comel idea awak..sgt2 kreatip..hehehe

schakeyra said...

ni@ @in: biasa jer, BTW, TQ~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...