.:Followers That Cheer Up My Blog~~

24 Jul 2011

Diari B2B v.6: My super wish!!

Balik pasal wedding....
teeet!! Again, n buhsan!! Whatever, kalau uols nak baca, ur pleasure...
Kalau buhsan, sila lawat blog2 kat sebelah kanan nih...
Semua blog terbaik dari Malaysia!!
hahaha~~
Kalau tak best, takde punya Kirah letak sini~~

By the way, I still cannot decide my theme colour...
Sebab I really have no idea...
A girl with kulit versi Malaysia beriklim panas, sesuai dengan warna apa...
Yerla, I mean, kirah ni spesis not so tall, dark and hensem... hahahaha~~
so worry kalau amik warna yang nampak Kirah lebih gelap dari biasa....
Walaupun biasa2 memang gelap...
Huhuhu, mintak simpangla! Kalau tak simpang empat, simpang tiga pon boleh!!

However, I do wish for few things, yang Kirah fikir its quite gila untuk buat di kawasan Kirah!
Mak Kirah pulak tak macam Kirah, yang suke fikir luar kotak (out of the box)!
Tapi tah2 orang dah buat, Kirah jer masih dok berangan, and jakun~

So... Ape wish Kirah?
Ok sebelum uols muntah sebab jelak sangat, hahaha let me tell u, I'm wishing for something yang biasa saja.Kenduri kat rumah, bukan dewan ker hapa...
Kenduri pon biasa2 ja InsyaAllah... takderla grand...
As my prinsip, Im not hunting for a grand wedding, but a memorable wedding!
So kalau ada duit dari langit, Kirah sangat2 nak buat!!
Kiranya those thingy tak penting, tapi quite fun to have~

First: A Guestbook corner...

As uols know, kat sini they all will drop their wish...
The guestbook, I do love to made up by my own...
Ini guest board... versi canggih manggih ni.... mau melatah mama Natikah saya~
Style ni sweet sangat tapi tak nampak book style, ayark!! Mau buku jugak ker~
Style buku, klasik style tapi masih ada value
Banyak lagi style, guestbook gantung2 la, tulis kat batula... and so on...
I wish to DIY one of them.
Adik I mimie sangat horror dengar me and DIY sebab dye selalu samakan I dengan tikus yang membaiki labu...
Hello, I tikus bijak as Mickey Mouse yang dah punya Disneyland, and Tikus wonderpet yang femes-sefemes-femesnya sekarang... Hehehehe.. melalut sudah!!
I even wanna put an instant camera, so boleyh snap gambar they ols masa menge-wish i on the guestbook tu...
Ok, yang guestbook tu memang Kirah nak realize, tapi yang camera tu, kena fikir gak... sewa takder hal, bope puluh jer... Tapi takut tak sempat nak hantar balik dalam masa 3 hari...
Nak beli, kamera saja kurang2 RM250, kalau bilangan pic pon mau kos RM250? dah almost RM500...
So wish jerla kot2 nak menang dari Ashraf... Hehehe~
And dream that nak put on a canvas yang menang dari theperfectcanvas with an easel kat situ...
Huh, kembang semangkuk hahahah~~

Second: Photo Booth
I do wish for a photo booth.. Nak buat a photo booth, macam tak dapatla
So better I set up my pelamin to multi-purpose, so boleh guna as pelamin n photobooth...
By the way that pelamin pon senbenarnya hanya untuk snap pic jer, bukan untuk bersanding pon~
So itu dah kira photo booth ker?
Bestnya kalau photo booth boleh bergediks macam ni:
So gediks, my fwen must love it soo much!!

Ini macam bajet sikit, and sesuai kalau buat garden wedding~
Kalau ada bajet and ruang yang extra, best gak kalau buat!

Third: Candy buffet~


Siyes nak buat... tapi tak tau ada bajet ker tak...
Kalau ada bajet pon, musti tak hire sesapa... Buat sendiri jerla...
Heheheh yer tak yer pon, Kirah sibuk survey harga choc fonte', instead of sewa...
Tapi semua mahal, hehehehe so kalau terlebih duit, dan ter-buat candy buffet pon, takderla, choc fountain ya!!!
However, Baling sangat femes dengan aiskrim Malaysianya...
So tak mustahil jugak my mum akan hire them...
Tapi fikirkan kos kenduri pon dah banyak yang ditanggung, kalau mak tak buat pon, me okay jer...

For a moment, itu aja dulu...
As I said, semua tu biasa jer for the rest B2B...
Kirah jer categorize as sedikit jakun, heheheh....
Plus, tatau ada bajet ker tak...
However, I will try my best...

P/S: dulu ader gak request nak buat pre-wedding photoshoot, tapi si tunang takmo... Baru2 ni try request sekali lagi, rasa nak guling2 seronok sebab dye setuju... Agaknya setuju sebab "theme" pre-wed tu sesuai dengan dye!! hoyeaaay!!

8 801 terlepas cakap!!:

HH said...

Salam Kirah,
Saya doakan pe yang Kirah inginkan akan jadi kenyataan. If anything i can do for you, do not hesitate to contact me k. :)

schakeyra said...

Amin... hahahha tot that HH tu one of the B2B... rupenya my OP....

Okies, kalau ada nak mintak tolong, musti mintak tolong punya!!

BTW, thanx ya, dapat OP sporting cam HH, awesome~~~

Fariza said...

hi.
semua boleh jd kenyataan, yg penting rajin dan usaha. at ;east kita boleh buat. abaikan jika org lain ckp mcm2 ok.
go go go.
warna pula kan, boleh cr http://www.theperfectpaletteblog.com/ sbg bahan rujukan. semua warna semua masuk di malaysia. tp tgk pd kulit pengantin. hik3.
kena yakin tau. ;))

~ NANA ~ said...

buat la kirah..mesti mama u suka punye la nnti..hehe

schakeyra said...

fariza: yang I masukkan kulit I la... hahahha bukan Iklim Mesia lalalal~~ Memangkalau boleh nak sangat buat... tapi tataula, takut mak Kirah kata, "takpernah dibuat orang"... hehehehe... Nanti try pujuk dye~

Nana: Insyaallah... mmg nak buat heheheh~~ Tambah2 part guestbook tu~

imHepPie said...

duiitttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt~~~~hahahaa

nida-razak said...

kirah..buat je..mesti mama u ok..nida mula2 pon cam tu..tp lama2 mama ok..nida da pon diy guestbook..hehe..tibe2,last month,parents beli meja n kerusi bulat tu,yg slalu ada kat taman..terus nida ckp kat diorang nk guna meja tu untk guestbook table nanti..hehe

p/s: majlis kita selang sehari jela.. =)

schakeyra said...

nida: hahahah tu la... mom i lum tau rancangan rahsia ni... tgok my sis pon bising psal duit, ahaks.... wish me luck yer...


ala, kalau trikh sama, musti tak dapat nak pergi kan???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...