.:Followers That Cheer Up My Blog~~

15 Jul 2011

Diari B2B v.4: Nikah attire untuk si BODOH?

Okay, tajuk di atas adalah terpengaruh dengan penangan books for dummies, heheheh... Yang bawah ni musti versi mat saleh, nak buatlah satu, versi Malaysia punya, heheheh~~




First, is Unbelievable!!~
Kirah dah beli baju NIKAH!!
Yes, hak milik, both of us~
Sekarang, sangat percaya, my wedding is all around...
Kalau sebelum ni, selalu jer lupa, kata dah bertunang and dah nak kahwin pun!!
Sekarang Kirah, WAJIB PERCAYA!!

Ok, this is a story about a dummies in wedding~
Hehehe, boleh buat buku collection dummies yang terbaru...
Actually, cerita bermula,
si Kirah minat sangat dengan beaded chiffon...
Simple but nice, kalau nak dibandingkan dengan lace...
Kirah kan sempoi plus rock!! hehehehe
Ekceli, this is what I'm dreaming about:
Yang ini, mewah betul... Sumpah minat! RM600/m (info from a b2b page) Memang tak mampu... plus,  tak sanggup nak pakai hari2 lain dari hari nikah tu~
Siyes cantik, macam ni, lulus!!

Wish my nikah attire pun macam ni, cuma tukar kaler, jadi putih...

Ok, let see read the new series of dummies, Nikah attire for dummies

Lokasi: Jakel JB (I'm not sure Jakel JB ker hape... agaknya la, hehehe)

Skang tengah offer, pakej beaded chiffon 4m + lining satin + satin baju melayu total RM400...
Penuh, but not heavy...
Meriah betul...
Not my type~
tak sesempoi Kirah...
So, teeeeet~ Reject!!

Kirah minat beaded chiffon yang ada kaki, simple jer...
Lebih simple, lebih mahal pulak!
Dye bagi 2m lebih sikit, campur 4.5m satin plus baju satin lelaki, RM550..
Lagi mahal, lagi tak mampu...
Adoi!!

Lastly, beli chiffon silk kosong jer...
Konon2 bajet la!
Lining amik silk ape tah...
Baju lelaki taknak satin, kilat-kilat sangat x rock!

Total up!
My nikah attire memang nampak kosong aja..
Padahal, the value, kalau tambah tak banyak sangat, dah boleh dapat pakej chiffon beaded pakej 1st tu...
Wahahah bodoh kau Kirah

However...
"Takla..."
Incik Fuitheart kata, takper, kualiti yang amik tu ok..
lagipun kirah amik ukuran lebih sikit...
bolehla, buat mende2 pelik bin ajaib sikit, heheheh
Mungkin ada kezutan yang lebih hebat dari AF akan berlaku~
Nantikan... apakah, heheheh...
(mode pujuk diri)

Nak letak teaser ker?
Ala, sapa jer baca page Kirah ni....
Plus, fabrik kosong jer semua tu... So gugeling pon buleyh...
Oh, sebenarnya cari putih yang total putih tu~
tapi, dapat yang pearly-pearly skit...
Bolehla...

Tak sabar nak jumpa ngan anak tailor...
Kenapa anak?
Sebab mak dye jauh kat kelate hahahahah
Kira anak dye ni macam adviser la jugak..
Designer?
designernya is totally me heheheh~~

P/S: yeaay!! Sorry eh B2B berkenaan, tak berapa rajin lagi nak linking2... heheheh mode nak cepat2 apdet sebab jakun sangat2~ Well, this is totally dummies~ jadi jangan tiru hahahaha!!!

2 801 terlepas cakap!!:

anaztasias nora aira said...

eh nora baca apa. teaser plsssssssssss :)

schakeyra said...

ehehehe, nora, dah hantar sma miss tailorla... hehehhehe..

however, thanx sbb baca~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...