.:Followers That Cheer Up My Blog~~

29 May 2011

Bertunang kali kedua... What THE xxxx!!!

Tajuk tak pernah tak hot!!! 
Nak bertunang, again!!
So what happen with my last fiancée'?

Oh, don't say that la...
Bukan last, the one and only fiancee, okie dokie??
Hoho, kembangla hati my fruit-heart kalau dye baca nih, mujur aja dye tak tahu, ngehehehe~~

Ok, I'm not into engagement again!!
No, lah!! Saja, buhsan2.. Just untuk reference sesapa yang nak bertunang...
Ini, kira macam check list dye la...
Kirah curik dari satu blog, aper tak ingat...
So, that blogger yang cantik manis, kalau ada terbaca kat sini,n terperasan its urs.. mintak halal yer...

Ok, ini check-list untuk bertunang...
But it wasn't useful anymore to Kirah...
What if Kirah make it as a reflection, hahahah~~
To be memorize, forever~~
Let the festival begin!!:
  1. Baju Tunang : Ekceli,tak expect pun nak tunang, tot that risik jer.. Beli kat Pekan home-sweet-home, Baling... Baju biasa jer, reger mahal, plus tambah batu kat tangan lagi... Tapi takperla, sebab kesian kat mak, takmau dye pening2 grab jerla...
  2. Veil/Tudung/Kasut: -Veil: xepect nak pakai, kena paksa dengan kezen kesayangan... sewa jugakla pagi hari sebelum rombongan datang. Reger RM20.. Biasa ja rupa dye, tapi hantam saja!! hahaha.. -Tudung: Pakai shawl jojet bodoh warna cream, pun beli pagi hari tu jugak... -Kasut: mana la nak pakai kasut, dalam rumah aja!!
  3. Makeup: Kezen kesayangan, Siti Nur Shuhada tolong tenyehkan, hahahaha.. Buleyhla..
  4. Photographer: Abang Nasri... Lawak tui abang Kirah ni, siap langgar pasu lagi bila nak amik gambar sesama... Neves eh, adik abang ni mau kahwin dah?? I tunggu kakak ipar dari u!!
  5. Mini pelamin + Stairs deco: Mini pelamin, Maktam buatkan... memang tak expect, Maktam siapkan malam before the day!! Bantal duduk tu, sangat nger and memorable!! Sangat malu, wahahaha... Stairs? takde sebab anak tangga kat umah ada 2 aja!!
  6. Hand bouquet: Takde, sempoi kan???
  7. Caterer+Canopy:  ptakder gak, gotong-royong family jer buat makan tengah hari..Menu makan tengah hari: Nasi putih, ikan bawal masak 3 rasa, kerabu mangga, n tak silap ada ayam, tapi tak ingat ayam masak apa...Canopy pun takyah sebab yang datang dalam 10-12 orang jer...aid
  8. Doorgift:  NPun takder!! Hahaha, giler selekeh Kirah!
  9. TQ Tag/ Sticker/ Ribbon to deco: Tak ada juga
  10. Room deco: Tak melibatkan bilik. So memang tak ada...
  11. Dulang hantaran+Alas: Wajib ada, mak punya
  12. Hantaran (From me to him):
  • Cincin:Takde!
  • Personal care product: Takdak jugak!
  • Chocolate: Yang ni ada, 2 keping ceklat Cadbury yang besaq punya!! Nak beli yang lain2 yang grand, mana la ada, pekan Baling apa aja ada kan..
  • Cake: Ada, pun beli kat satu kedai kek baru kat Baling, tatau rasa camana, hahaha!!
  • Cookies: Ada jugak, tah mai mana mak beli, Maktam siapkan pagi tu jugak!! Yang ni ada 2 bekas!
  • Kain nikah: Tak ada!
  • Sampin: Tak ada jugak-jugak
  • Fruits: Lulus dengan jayanya!
  • Sireh junjung: Tak ada jugak hehe!

See, berapa punya simple E-day Kirah.. Terkilan jugak, sebab simple sangat.... Paling rasa bila tengok E-day memember lain yang superb-kebaboom... 

However, hilang rasa terkilan tu, bila rasa Allah sangat permudahkan semuanya, dari relationship, majlis pertunangan, sampaila sekarang... And my Sis selalu cakap, "takper, kalau tunang dah simple, kahwin nanti, buat grand2".. Ok, like that statement, cuma, hehehe.. mana mau cari fulus??

Ni la my sis.. Memey bukan Mimie, depan my mini pelamin yang sebenarnya sebuah almari dipenuhi piala2 kami sefamili... Dan bantal kat belakang tu la yang malukan Kirah!! Damn!!
P/S: Even tak dirancang, dan berkebetulan, semua barang Kirah, include baju, langsir rumah, hantaran n so on, kaler hijau, so leyhla declare, my e-day theme colour is hijau.. Heheheh~~ Gambar? nanti2 jer la~~

3 801 terlepas cakap!!:

imHepPie said...

arghhh...ciss ciss b0ngek b0ngek b0ngek b0ngek!!!!!!!!letak gambaq tu watpa weh....

ps : list ni utk i kaming suuuuunnnnn..haha

pss : d0k muhung pa sh0l pinjam kak shada ja imejensi tengari tu kah3..

psss : ayam masak kari!

pssss : x kredit i pon buah2 itu!grrrrr...

mmk said...

assalamualaykum..

tahniah my dear..bile nak kenduri ni? alhamdulillah,tumpang gembira tgk kwn sendiri sedang bahagia bertemu jodohnya...

dah lama nak drop a comment tp internet sgt slow semnjak dua menjak ni..

kitorg dlm fasa final exam skg..doakan ye,puhlissss...

in fact,pagi besok ada big exam dan otak sudah tepu,lalu singgah di blog kirah sat..hehe,hepi tgk ur entry =)

schakeyra said...

memey: tatau plak, shawl kak shada, silap sudah... ok, org kampung, buah2 tu memey yang belikan, ok...

shida: insyaAllah, Kirah doakan yang terbaik... so kenduri mungkin ujung tahun, so kalau cuti, dtgla... yer?? bayaq balik, sbb kduri hang aku pi, hahahahha~~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...