.:Followers That Cheer Up My Blog~~

22 Apr 2010

Adamaya... (Adam dan Maya~)

Warning: this is not a blog that review films but a life review!! (sebuah monolog tanpa cerita)

Adam kahwin Maya = Adamaya... Sebab itu juga Maznah kahwin  Daud = Mazda (merapu sudah!) Okeyh, lately aku sangat feeling dengan cerita Adamaya.. So gula-gula (sweet)!

Actually, benci betu!! (betul ke tak budak ni, kejap suka, kejap benci?) Benci sebab life is not as sweet as cerita Adamaya, mahupon cerita korea neither novel nor cerita cinderella atau beauty and the beast... Berangan cam cinderella, at last "sendirila" (bunyi cam dah nak sama)

Kenapa aku suka cerita Adamaya ni? Senang cerita, since dulu lagi, just like cerita Cinderella Malaysia (ala, yang Haliza Misbun belakon ngan ahmad Idham kt NZ tu..), memang aku dah minat habis. Takyah cakapla how much I was falled in love dengan Ahmad Idham time tu hahahha...  

Senang lagi cerita aku memang suka cerita cinta lepas kahwin... Tak ubah juga maca novel pertama yang aku pernah baca Bicara Hati (pinjam member jer dan after few years, aku beli, sebab nak mengimbau ceritanya). Pon sama, filem I'm not single, drama bersiri Adamaya and Asmaradana... Sebab semuanya fall in love after marriage.. To be honest, aku sendiri wish macam tu. Cinta halal~ cinta lepas kahwin, chantek jer. Dating pon tak berdosa heheheh~ 

Okesla, this song, I dedicated for someone!! Siapa... Baca sampai habis~ (Lagu dye pon sangat sweet, this the link nak download the mp3...)
  
Lirik:
Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan

Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah


Aku tak kenal dia... Yang aku tahu, dia, seseorang yang aku tunggu, yang realitinya masih belum di sini, yang namanya telah tertulis dengan kalam takdir!! Yang Allah dah reservekan untuk aku... Jiwang seround! Bak kata Adnan Sempit yang jadi ikutan anak-anak murid aku:- 
.•°´'`°¤,¸ Muka ganas beb, dalam hati ada taman!!¸,¤°´'`°•.

NOTAKECIKSANGAT: Flashback -- (Tak penting sangat, tak baca pon tak apa!! Hehehe~) Masa zaman jahiliah dulu, zaman cintan2 ngan satu hamba Allah ni, aku selalu cakap, kenapala kita jumpa awal sangat, tak bestla cinta b4 kahwin... Makbul doa aku, dia bukan jodoh aku... Hahahah memang patut pun jumpa awal!!

2 801 terlepas cakap!!:

mamai said...

kalau adama cerai maya jadi apa pulak

SCHAKEYRA said...

'adamasalah' hehehehhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...