.:Followers That Cheer Up My Blog~~

16 Sep 2009

Sedey!!!! Aku akan MERINDUINYA!!!

VS


Urm.. Dah dekat 2 bulan dah aku ke sekolah...
Jadi chegula... katakan!!
Penat dengan kerja dan kerenah sebilangan manusia...
Hari-hari mesti kena menjerit2 marahkan student...
Tapi, selalunya tetap happy dengan those students yang sangat macam2...

As i said, saya suka mengajar tapi bukan wat lesson plan... hehehhee~~
"Nasib awaklah, dapat saya yang garang!!"
itu yang aku kata pada murid2 masa marah2, hehehehe~

Pada masa yang sama, tup-tup, Ramadhan dah nak menutup tirai...
Sedeynya...
Amalan pon cam tak ada jer, since praktikum rasa sangat memenatkan...
Tarawikh sendiri, jauh berbeza dari tarawikh sebelum-sebelum ini....
Berada di rumah sewa dengan persekitaran yang masih asing, dengan kerja yang tak menentu banyaknya...

Tarawikh jadi bersendirian...
Terasa berbeza berbanding di berjemaah di surau.
Terasa sangat Ramadhannya yang menjengah sampai ke lubuk hati...

Plus, ada orang kata 23 ramadhan itu, mungkin malamnya Lailatul Qadar...
Apa aku wat pada saat itu? Susah nak diceritakan...
Tapi cukup buatkan aku sangat terkilan...

Aku akan merindukan saat ni...
Saat sibuk siapkan juadah berbuka...
Saat bertarawikh di surau (dan lari balik selepas 8rakaat)
Saat bangun pagi dan bersahur...
Sungguh, aku akan rindukan saat ni...

4 801 terlepas cakap!!:

imHepPie said...

huhu..len kali xyah kuar dah ngan depa smpai lwt cmtu...abah pon marah...

lari balik pas 8 rakaat trawih mmg beshh ahaha

Anonymous said...

KO TAU SAPE AKU said same here.even ak wat last minute..even ak wat sorang..even this is my 1st time wat sggh2..tuhan ttp br rs nikmatnye itu..ak hrp thn dpn ak dpt wat lg utk mggntikan ap yg ak tggl thn ni..walaupun ramadhan ad lg..ak sudah rs kerinduan itu..nk nanges pon ad..wuu..ramadhan ini ak byk mnangis..alhamdulillah..tuhan suda lembutkn hatiku..seorg hamba yg tidak sedar diri..

arnamee said...

kan...rindu sgt ..belum lepas, dah rindu pada ramadhan yg indah ni.. erm, bygkan nak tuko lagu kat blog pun rse nk ngis, sebab lepas ni, takkn tbe2 letak lagu ramadhan, mungkin jika terringin.

ehehe...erm..

SCHAKEYRA said...

mimie: kalau at first i tau sume ni nak jadi, kompem i tak join sampai gitu r... lagipon i tumpang orang.. len r kalau pakai tnsport sendiri... so takkan nak tunding jari pada i jer...

Aku tau sapa ko: alhamdulillah... aku jugak yang rasa jauh... tahla, patut makin lama makin dekat dengan nikmat Ramadhan, aku langsung alpa... huhuhuhu

arnamee: tu la pasai... sedey sangat!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...