.:Followers That Cheer Up My Blog~~

15 Aug 2009

Apa cerita??

Download: Aeman - Anak Soleh

Aku dengar lagu ni masa aku dalam perjalanan balik dari KL masa naik Mara Liner baru-baru ni, bout a week ago… Nasyid ni klasik sket macam nasyid dulu-dulu zaman aku join2 nasyid sekolah rendah dulu… Suara dak ae-man ni sangat lah sweet and lirik dia sangat touching… MISS MAK N ABAH BADLY!! (。♥‿♥。)

Side dishes (maksudnya: cerita sampingan la...) : Masa naik Mara Liner, aku berhenti kat pekan Kuala Ketil, around 30km lebeyh jugak arr dari Baling. Malas nak nyusahkan abah, aku pilih untuk naik public transport jer... Yerp bas KBRT (Kulim Baling Road Transport)… Dah lama tak naik since sekolah… Masih bergetar2 mcm dulu… Aku gelak jer sepanjang jalan… Cam lawak jer… Bus ni bas lama, tak dak econ pun, ala2 bas gi Kepong ke Batang Berjuntai dari Kl, kalau tak silap aku... Tapi lagi dahsat ar… Ala-ala bas TATA maktab gitu...Cam tak caya, ada lagi bus neh...

Pak cik Driver, dok depan skali, op course...
Tengok lantai, sampah... huhuhu~~ Dak skolah nyer keje kot!!


Bahagian blakang bas... Klasik... klasik..


Baling, here I come!! weeeeha!! Can't wait to be home again!!

6 801 terlepas cakap!!:

imHepPie said...

muahaha...klasik tol..seb bek xpenah nek bas cenggitu muahaha... ;p

along Nazirah said...

Bas evergreen ni,.. Ntah sejak bila de guna tak tukaq2 lagi.. Dulu ni la bas yang dok naik dari form 1 lagi,. Dalam dok ketaq-ketaq tu, dan lagi lena dari Kulim nak pi Baling tu.. Sampai ja, tengok tudung yang dok lentok kat tingkap dah berbekas hitam.. hehe... Kenangan,..kenangan.. La ni susah dah kot nak nek bas ni,.. huhu...

~P/s:: Kirah, awainya balik.. Dah cuti ka? Bukan minggu depan baru cuti?? huhu.. Nak balik kampung gak!!

dhiya' zikrillah said...

aduh...buat rindu baling jerk..
ptt cam knal jer gmbar bas nie..

abuk ke smph ke...bas nie ler menjadi idaman kolbu dulu..hihi
rebut2 nek bas nie..haha

hamesha...hihi

sebutir bintang kecil said...

best la naik bus ni =P

SCHAKEYRA said...

(imheppie)
yer ke tak penah naik... kompius neh???

(along)
yang balik tu bukan cuti, saja balik ngengada time weekend... orang tak banyak sangat kenangan dgn bas ni.. just sket2 ja..

tapi mmg takleh lupa bila kat asrama ada org announce bas ke kulim heheheheh!! dak2 kulim sumer lari2...

(dhiya')
ada pengalaman jugak? orang baling ker??

(bintang)
macam penah naik jer... (",)

anakrusanani said...

ehh... KBRT.. lama gla tak nek..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...