.:Followers That Cheer Up My Blog~~

3 Aug 2009

All about WEEKEND ~edisi suka ke macam ni?~


Gambar di atas, hahahaha... aku suka kereta ni... Cun beb... Masyhuk ar plak walaupun cuma kereta polizia (polis la!!).. Tak ada kena mengena pun dengan posting kali ni... hehehhe..


Hari weekend aku dengan my sis, adalah hari ada perhimpunan kat KL... Tapi hari ni belum Isnin, sekolah kalau perhimpunan pun hari Khamis... Ooops, paham-pahamla... Ini isu sensitif... Jangan salah faham... Aku tak join mana-mana pihak pon... Aku ikut perkembangan jer...


Dalam hati, teringin jugak nak tengok that situation secara live, tapi itu namanya cari nahas... Tak pasal-pasal kena cekup... Kurang-kurang pon, dapatla tempias gas pemedih mata... Adoyai, tak kuasa... PUTRA yang aku naik pun tak berhenti kat Jamek on that time... So, kelihatan ceritanya agak menggerunkan, kan?


Hahahaha... Tahla, bagi aku secara peribadi, benda ni menyedihkan... Kenapa? Sebab dah tak macam Malaysia dah situasi ni jadinya... Wohohoho... Aku sekali lagi aku tekankan, aku tak beratkan mana-mana pihak, aku cuma cintakan negara aku yang aman...


Biarla orang kata Jalur Gemilang macam bendera Amerika (memang pun!), lagu Negaraku macam lagu Hawaii (aku pernah dengar lagu ni, sebijik!!), atau pada mereka yang memanggil Malaysia sebagai Malingsial (ada satu negara nusantara yang begitu bencikan Malaysia) atau apa saja...

Aku tetap sayangkan Malaysia...
There is no place like Malaysia...

Terpulanglah pada kita untuk mengekalkannya atau melupakannya...

7 801 terlepas cakap!!:

imHepPie said...

tadaaaaa....da bley komen wahaha..

nih ke lancer pulish tu..waaaa besh2

imHepPie said...

tadaaaaa....da bley komen wahaha..

nih ke lancer pulish tu..waaaa besh2

SCHAKEYRA said...

kalo ya pon nak komen, tak payah sampai dabel..ahakz cun kan kete polish ni!!

imHepPie said...

kalo mamat yg pakai keta tuh encsem musti lagi tergoda wahaha

SCHAKEYRA said...

aper brg... polis biasa jer wahahahha~

imHepPie said...

biar x berpangkat asal bergaya haha

SCHAKEYRA said...

bergaya, kalau kedana, tak ada apa la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...