.:Followers That Cheer Up My Blog~~

4 May 2009

Keluar dari sangkar!! (Perhatian: ini bukan sangkar emas)

Waktu sudah tiba….
Dulu, dipersilakan ku masuk…
Sekarang, silalah kamu keluar..

Lama atau tidak,
Sejak julai 2004 hingga kini mei 2009…
Di Blok E, bangunan yang paling baru, paling ramai penduduk, juga paling belakang…
Percayalah… Mungkin blok yang paling tidak begitu menyedapkan hati penghuninya…

Aduh… Indah sangat ke, sampai begitu lama di sini…
Bermula di tingkat 1, E-1-08… Beberapa tahun di situ, agak bahagia…
Dengan teman sebilik yang begitu memahami… Terima Kasih…
Juga, jiran-jiran selantai…
Yang kini makin bahagia….

Kemudian dinaikkan aku ke paras 3, E-3-34…
Bersama teman bilik yang sama… Terima kasih berjuta…
Dan lucunya aku mengepalai disiplin…
Mana mungkin aku layak…
Skemanya pun tidak, ini pula membuatkan yang lain skema…
Mustahil!!
Aku bukan pemerintah itu…
Semua sudah dewasa, sendiri makan, sendiri cari, sendiri jugalah kamu simpan…

Kini, menjelang Jun 2009, akan bermula detik baru,
aku dengan gah dan bergayanya akan keluar...
Tidak kuasa untuk aku merayu…
Cuma sehelai kertas yang mungkin dipersenda…
Dengan senyuman sinis itu…

Buat temanku selama itu… Terima kasih..
Menemani aku sekian lama…
Ada hidup baru di luar sana!!



InsyaAllah...

4 801 terlepas cakap!!:

mmk said...

maksudnya??

spt ada kesinambungan dr entry 'aku yg menyanyi' tue..

knp dh tak boleh duduk di blok E tue? klu sudi,ceritakan,klu serasanya seperti pahit yg menikam,lupakan saja permintaan ini..will be understood here..

SCHAKEYRA said...

dear, nothing much lah... just had been asked to moving out from the hostel...sikit emo heheheh... yerla, if they asked nicely takper.. ini just nak blame us for nothing...sakit hati la jugak...plus agak mnyusahkan..just imagine, just another semester to go, about 6months only...huhuhu sangat la tak berfikiran..hihihi..by the way..there is nothing serious pon hehehhehe~~

mmk said...

oh yeke..tq btw for d story..hope u can sbr byk2 la ye..selalunye disebalik kepayahan pasti terselit kesenangan after that..so,dh ade rumah br ke skg? semoga dipermudahkan segala urusan..ameen

SCHAKEYRA said...

insyaAllah.. n ameen for the do'a.. I would never regret for those challenges... ada himhanya..insyaAllah..takder story best sgt pon...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...