.:Followers That Cheer Up My Blog~~

22 Jul 2012

puas-puasa...

Salam 2 ramadhan... Salam 1 Malaysia

Heheheh rasa cam jakun jer bila mulakan post dengan berhemah camtu...
Ekceli, walaupun pada blog, Kirah nampak so bengong2...
And kalau tengok dengan mata kasar pon nampak sengal2 unta...
It doesnt mean u have to believe that look... 
Orang yang kenal will say that I'm so different in real me...
Wahaha cam retis gitu, ada double personality~
Hakikatnya, Kirah memang sengal2 unta dan bengong2 jugakla tapi takla banyak sangat~~

Ok, mula2 story pasal ramadhan, last2 merepek plak...
So, I am presenting you, statement yang sungguh cliche tapi tersangat meaningful:
Alhamdulillah, berpuasa bersama suami tersayang di sisi..
Hahhaha, funny, kengkadang annoying but so true... 
Padahal, dalam seminggu, kitorang cuma berbuka 3hari jer seminggu sebab incik suami bekerja dari jam 8 pagi sampai 8 malam.... Sahur jerla together2
Masuk bulan Ogos, shift bertukar tangan..
Incik suami akan bekerja mula 8 malam sampai 8 pagi..
So, time ni, berbuka sesama, sahur pulak forever alone...
Sadis..
Peringatan kepada incik suami, di mana pun anda berbuka dan bersahur, sila jangan lupa bertarawikh~

Lupakan bab kirah dan suami sementara...
Pergh, statement takleyh belah... Tah sapa la dok ingat Kirah sampai kena suruh lupakan... Blueks!!

Bulan puasa, menahan diri dari lapar....
Tapi hakikatnya macam pesta makanan plak...
Tak cayer?
Percayala, time puasala, macam2 juadah yang tak pernah jumpa, tetiba wujud...
Macam Kirah, kat Johor, makanan yang diimpi2kan mmg ada, cuma rasanya maybe lain sikit..
Spoil la sikit...so, yang paling-paling kirah suka dok terbayang2... kuih2 yang selalu Kirah beli kat area Baling...  Gambar curik kat Google search..
Puding Marble / kuih belang-belang-belang makteh a.ka mak alongfyna


Kuih Lopes!! Peberet sepanjang Zaman~~
Kuih Seri Ayu, Kirah panggil ayu-ayu.. Kalau banyak nyok, nyok pulak nyok muda, mmg sedap~
Murtabak Changloon... Sedap tak terkata... Changloon sahaja.. Tempat lain, biasa ja!!
Kuih lipat / Kuih Tangkup / Kuih apam seri bulan / apam perlis... Tatau apa nama betoi dye... Kalau nak makan ni, kena gtau abah, hat kuning, inti hijau... hehehehe.. (hat bermaksud yang...)
Popia basah yang ohsem...

 Kalau kat rumah, selalu tanya abah, abah pi bazar tak, kalau abah pi, sama ada akan cakap nak ikut, tak pun, nak pesan... Kalau sebut ja, sedapnya kuih sekian2.. kompem abah wujudkan masa berbuka nanti... Wooo.. Rindu nak balik!!

Takpala, tempat isteri di sisi suami, harap2 incik suami, bahagia dengan penempatan aku di sisinya~~
Selamat berpuasa readers... wait!! Kirah, hang ada readers ka, muahahahhaha!!

5 801 terlepas cakap!!:

Rina Lia (◕‿◕)✿ said...

Ade :)) mcm best kuih yg cam lempeng inti hijau tuu... Xd pun kat kl huhu

Cik Puan Besar said...

@Rina Lia (◕‿◕)✿ sedap, kulit dye rasa cam kuih ketayap, tapi lebih gebu, isi dye cam kaya, tapi pekat macam kastad~~

Cik Puan Besar said...

@Rina Lia (◕‿◕)✿ lupa plak, biasanya hanya ada di utara~

juicy X said...

NAK LOPEZZZZZZZZZ :((

imHepPie said...

lopeh~~~ abaahhhhhh nak kueh ni!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...