.:Followers That Cheer Up My Blog~~

20 Jul 2011

Diari B2B v.5: kasut cheesy WEDGES for your wedding!!

Kain baju Nikah, alhamdulillah, for you and for me dah setel...
Baju Melayu takdak hal, design standard...
Cuma aksesori macam sampin, butang baju Melayu and kasut jer masik ter-hanging~
Baju si Kirah...
Design dah dapat, tapi dalam kepala lagi...
Belum draft out...
Padahal kain dah pas kat tailor...
Takpe2 nanti, kita teaser-ing kat sini yer...

Kat sini Kirah nak share pasal kasut for my Nikah...
Okay, Kirah biasa nampak pengantin always pakai heels...
Cantik pakai heels, nampak anggun dan kemas...
Usually/ and out usually, hehehhe... Cantik kan macam ni:


Tak pernah pulak nampak diorang pakai flat, heheheh~~
Cuma ada satu B2B yang ada cerita pasal flat... Ok, sungguh cute~
Tapi langsung tak ingat nama page dye~
Ok, B2B outhere memang super cute, I always knew it!!

How bout me...
Ok, Kirah biasa live dengan flat...
being a teacher yang banyak berdiri di depan kelas, makes me love to wear flats..
Tapi memang seem selekeh bila berjalan, I mean refer pada my own self la...
However, Kirah ada masa2 mood bertukar untuk nampak much better...
So I put on some height on my shoes, but I'm not into heels, but wedges around 1-2 inches maybe...

Sampai sekarang, Kirah still tak biasa dengan heels... Wedges ok...
So I suarakan my opinion kat adik I bout this... 
Dye cakap, nampak pelik...
Ok, I do kesah bout that at first, tapi at last, I do understand myself that I do love to make it lebih selesa walaupun berbeza dari orang..
So I think I should vote for wedges...

I do sikit2 research tentang custom made kasut untuk bajet ciput sebab susah nak cari design wedges yang secantik heels, and ketinggiannya as I wish 1-2 inchis only...
Kirah ingat nak amik custom made kasut yang around RM150.
I heard that GAVY yang terletak kat Maju Junction yang mana I selalu lepak kat area tu ada sediakan kasut tempahan...
Wah!! menarik!!!
but the bad thing was nowadays tiada lagi tempahan disitu..
I pon tak paham whats the matter...

So I choose to be sedikit gila, as my sis selalu cakap~
DIY my own kasut... 
Maybe I'll buy a pair of simple wedges kat Vincci ker.. atau mana2 kedai cabok... sebab Kirah memang tak kesah sangat  psal brand kasut hehehe... 
So I'll find out wedges yang tinggi 1-2 inch jer.. 
(ada two reason kenapa tinggi tu jer.. 1st, sbb Kirah memang tak pandai pakai heel.. 2nd, my fruitheart tu taklah beza tinggi banyak sgt dengan Kyra, so better watch out, sebab memang taknak out standing dye heehehe)

So this is plus minus how I wish it will look alike...
An open toe wedges with a bow, and I'll put on some bling2 on it~









Paling minat design 1 sebab dye ada cross tali with bow kat situ, tapi I do love kasut penuh means sarung terus yang macam type second tu, ala-ala kasut kaca cinderella...
Plus, kasut tali2 mesti leceh nak pakai...
Type 3rd pun ok...
Tapi kalau dapat wedges sarung yang plain pun takper....
I nak put on bows and blink2 macam type 4th tu...
So kalau dapat kasut macam ni pun, ok, kan?

So ciri-ciri kasut yang Kirah nak should be:
~ cream/ off-white in colour
~ open toe wedges
~ Side belakang either full type, atau at least ada tali that would hold tight my kaki yang gatal2...
~ tinggi tak lebih 2 inch.
~ Bow and blink2

Huhuhu bila sebut pasal kaler, rasa cam nak melalak sat sebab I sangat adore dengan warna total white, bukan off-white like my baju Nikah...
Takperla, tentu ada hikmah kenapa kirah tak ditemukan dengan total white... Huhuhu~~

Well, nak tanya, kirah tentu akan pakai socks masa kahwin... So ok ker pakai kasut jenis open toe?

P/S: some of the pics dah link terus dengan owner page-nya... Tapi tak type plak ur page here... Sorry yer...Yang takder link tu,  trus grab dari pakcik gugel... Tak sabar nak DIY kasut sendiri~

2 801 terlepas cakap!!:

Anonymous said...

suka...suka.....dulu i pon bli kasut biasa je n tmbh brooch...comel ye....hehehe, perasan sendiri...
diy better,u'll feel more satisfied even cam simple...that ur air tangan...
plg penting selesa, jgnkan nk cantik tp time jalan leh tercicir plak kasut...
another thing is that ur big day tu hari yg use full of energy.jgn just becoz kasut xcomfort can effect ur feeling...
just imagine that ur have to stand with that heels at least 6 hoursngn baju yg meleret2...hihihi
slmt diy...

fr just married 2nd july 11

schakeyra said...

wah, misteri betui... saper yer anonimos ni... hehehhe btw thanx for the info... u memang superb baik... thanz again, musti la nak buat water hand... hahahahha (air tangan)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...