.:Followers That Cheer Up My Blog~~

1 Apr 2011

CONTEST : PHOTOSHOOT PERCUMA bernilai RM150 anjuran Faridism Photography (STICKY MODE removed)

Well, melihatkan pada tajuk, for sure it is one of the wonderful reason untuk aku menghapdet blog yang makin hari makin lemau ni... Aku selalu tengok kontes yang best2 tapi aku rasa cam sangat tak layak nak masuk, tapi dis one, aku try la... the reason? ok, let me tell... or explain the reason... So bersedia untuk baca bebelan terlampau~

Ada banyak reason aku nak kan sangat menang contest ni...

Yang paling utama, kira the main reason aku masuk, sebab aku nak hapdetkan blog... ok, tak logik, kompem tipoo jerla...

1. Ekceli... aku nak hapdetkan self esteem orang yang badan nya besar... tau tak korang, di Mesia, merujuk kepada Utusan Malaysia 15/11/2010, 60% dari penduduk, adalah gumuks... Well, ayatnya kurang cantek... let me say it as Cumel Kuasa Dua, atau CK2... kan lebih menyenangkan hati... aite?? orang2 camni, yakni aku juga, selalu rasa rendah diri... nak bergambar pon segan-segan... sebab dalam mentaliti aku, n mungkin kebanyakan dari dorang jugak, orang gemuk itu tak cantik, sebab kita seringkali disogok, kurus itu cantik... dah tu model2 photoshoot jugak cantek... So tak kesian ker kat diorang ni ?? Kalau CK2 biasanya putih atau cerah n gebus, camne plak CK2 yang gelap cam aku... ades!! Kan lagi la rasa rendah diri?? Kiranya, aku nak perjuangkan self esteem aku dan miss2-miss CK2 supaya dorang akan lebih yakin walaupun dorang tu terlebih cumill. (giler membebel makcik ni!!)

2. Sebab kedua, aku nak kawin dalam tahun ni... rasa tak konfiden langsung nak hire fotografer, atas sbb lebih kurang sebab pertama... Jadi, melalui photoshoot ni, mungkin, aku lebih yakin, yang aku boleh nampak cantik masa hari kawin nanti... hehhehe...

3. Aku ada kawan baik, kami selalu bersama di hati, susah senang sama.. tapi jarang nampak sejauh mana kami ni baik... gambar amik sama pon cipoot2 jer, slalunya kat sushi king... haish... buhsan!! jadi bukti-bukti gambar yang ada akan tunjukkan dunia, bahwa kami berdua kawan baik...  So kira nak photoshoot versi frenship ler ni hehehhe...
Kawan baik aku yang sengal tapi baik giler!!

4. last but not least, aku ekceli minat jugak dgn dslr, tapi lum mampu beli.. jadi aku rasa kalau dapat model yang CK2 cam aku, plus gelap lagi... photoshoot tentu macam susah... jadi ini cabaran untuk photographer... kan???

So, itu saja... tak tahulah menang ker tak... tema? aku suker warna pelangi, so aku nak tema pelangi bulih dok???
Bunga warna pelangi, hehehhe~~

dah tepat kul 3.00 pagi, tapi demi kontes, aku celik besar2 jugakk... padahal tatau menang ker tak.. sebab hits blog aku cipooot jer~~

so, aku suker untuk tag orang yang sama aku tag dalm kontest2 lain... iaitu

fyna dak chantek
adek fyna yang kiut
kawan chantek saya si ecah

The rest, kalau ada bace blog ni, minat nak join, moh ler... heheheh : farolalo atau FB


tarikh tutup:pukul 12am, 1 April. 

1 801 terlepas cakap!!:

aisah hanafi said...

nak join la lau macam ni..tapi tak faham menda pon...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...