.:Followers That Cheer Up My Blog~~

9 Mar 2010

Anak Itik hodoh yang kekal hodoh / Ugly duckling is just an ugly duckling, not a swan~

My blog is still serabut, but I dont care since aku jua rasa serabut, dengan satu tragedi...  What is it? Isu dalaman, let me keep it alone.... huhuhu!!

Okay, cause kedua aku nak sangat post an entry rite now bila just now, I was having a chat, but more to commenting on each other on FB.. Hahaha, dah nama komen, so kadang2 best jugak kutuk2... But that doesn't mean kutuk dengan niat... Just macam lepak2 jer... Even orang kutuk tak kesahla kan? But ada jugak la had2 nya... So the way aku gurau2 dengan orang, musti berbatas. So masa ni, 3 orang dok mengomen, aku, R dan F. Aku the only gurl and junior dorang masa skul.

Masa dok mengomen, si R feel sangat emo and started to be more aggressive.. Tak kesah la kan... Just suka-suka...Wahaha, itu aku tak kesah.. But one thing that I feel touched, when he said that, aku tak chantek... Hahaha... Dye marah aku kutuk2 dia masa skolah... So dia kata aku dahla tak cantek pastu dok kutuk2 orang... So let me explain...

Okayh, in this world, ada yang lahir chubby but chantek... Ada jugak yang slim, kire badan cun tahap model, tapi rupa biasa2 aja... Paling untung ada yang slim dan chantek. But me,  chubby n tak chantek... I admit that... Thats a true story of my own life dan memang tak ada yang patut bantah...

Actually,aku tak kesah, and aku tak sedeyh, the way I am... I just live the live to the maximum, as my Sis always use as her trademark... And I always love to believe, that is the best gift yang Allah berikan untuk aku, bukannya pada orang lain... So, aku terima diri aku seadanya, dan sedikit pon aku tak pernah rasa aku chantek... But tak perlula aku mentionkan sampai perlu tulis board and gantung kat tengkuk which written on it"SAYA INI HUDOH". So, since aku sedar diri, kenapa perlu mentionkan how bad my physical is? Yup, maybe dye marah aku kutuk2 dye but I kept saying sorry lor bro... Huhu, he could say that since bini dye memang chantek jugakla~~

Okayh, to all the manusia outhere, I admit that, everebody loves beauty, so am I, even aku ni tak chantek langsong... Kalau kita tengok kecantikan, pujilah, sebab kecantikan itu berhak dipuji. Tapi why should aku/kami dikeji, since we never asked for the "tak chantek"? Ker korang nak kitorang terjun bangunan so that U wont see those ugliest creature in this world anymore..

6 801 terlepas cakap!!:

crazy_labelle said...

cantik ni subjektif...
ade kate megan fox cantik,
tp ade pla yg kate amy adam tu cantik n megan fox huduh...
lg pon cantik tp xde brain xgune gak kan?

jgn rse low kat diri sndiri...
sbb mesti ade, at least seseorg yg nmpak kite cntik di mata die...
n die mesti sgt special kan?

oranglidi said...

uih.. smua orang sama lah. hati yang penting.

mamai said...

cantik itu subjektif sgt la susuah nak descripe

SCHAKEYRA said...

Firstly, thanx sebab singgah and mengomel kat sini~~

crazy_labelle: yup... saya kata beyonce, tyra banks and j.lo... Sebab putih dan cantek itu biasa... saya tak kesah saya ni tak cantek, but dont have to mention lor... I sedar diri...

orang lidi: kalau semua orang pikir macam tu~~

pakcik mamai: Soalan subjektif memang lagi susah dari objektif

Anonymous said...

yunomi:itu ayat org2 xmatang.biarkan...

SCHAKEYRA said...

yunomi: ada aku kesah?? gi mampos la sama dia~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...